Siyaset ‘Akşener DP’ye geçecek’ iddiasına yalanlama

‘Akşener DP’ye geçecek’ iddiasına yalanlama

28.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Akşener DP’ye geçecek’ iddiasına yalanlama

İYİ Partililer, bugün Genel Başkan Meral Akşener’i yeniden aday olmaya, “ikna etmek için” İstanbul Beylerbeyi’nde evinin önünde buluşacak. İYİ Parti’den yapılan, “açıklamada şunlar kaydedildi: “Büyük Türk Milleti, Türk demokrasisinin ona ihtiyacı olduğuna inandığımız için... Türk siyasetinde yıllardır süren oyunları bozan lider olduğu için... Koltuğa yapışan değil, gerek gördüğünde kalkabilme cesaretini gösterebildiği için... Ve ‘Medeniyetin yollarını yalnızca cesurların döşeyebileceğini’ bildiğimiz için... 28 Temmuz Cumartesi sabahı yola çıkıyoruz. Ankara-Karadeniz-Ege ve Akdeniz hattından gelecek binlerce araçlık konvoylar, Osman Gazi Köprüsü çıkışından itibaren birleşiyor... Türkiye, demokrasimizin yeni gücü Meral Akşener’in evinin önünde buluşuyor... Yüzünü Bize Dön diyen on binler, Meral Akşener’in İstanbul/Beylerbeyi’ndeki evinin önüne gidiyor... Unutma!”

Haberin Devamı

Öte yandan Millet İttifakı listesinde milletvekili seçildikten sonra istifa eden Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Akşener ile İYİ Parti’den ayrılan milletvekilleri DP’ye katılacak. İddiaları yalanlayan Uysal, “Sayın Akşener, İYİ Parti’nin genel başkanı. 24 Haziran Akşener’e bir misyon yükledi. Parti, katıldığı ilk seçimde 5 milyon oy aldı. Akşener’in seçmene kulak vereceğini düşünüyorum. Kendisinin bu sorumluluğu yerine getireceğine inanıyorum. Siyasette kırgınlıklar olabilir. Sayın Akşener’in geri döneceğini düşünüyorum, ‘dönmeli’ diye düşünüyorum. Siyasette zaman zaman toto sezonu açılıyor” dedi.

50 senaryo yazılır

“Çok hassas dengeler var. Demokratik hukuk ve anayasal hukuk içinde, nimetleri ve külfetleri eşit paylaşacağımız bir siyasal prensipler olmalı” ifadesini kullanan Uysal, 16 Nisan Referandumu’nun “ittifakların oluşmasını” zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

İYİ Parti listesinden seçilerek milletvekili olduğunu hatırlatan Uysal, “Bu ve benzeri süreçlerde 50 tane senaryo yazılır. Sonrasında biri çıkar der ki; ‘ben yazmıştım’” dedi. Uysal, “Aslında seçim sonrasında kaybeden yok. Seçim sürecinde tüm devlet gücüyle mücadele edildi. Bu süreçte aslolan Meral Hanım’ın iradesi ve varlığıdır” diye konuştu.