Siyaset Akşener: Harekat yapmak isteyen talimatı verir

Akşener: Harekat yapmak isteyen talimatı verir

20.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Afrin’e gerçekleştirilmesi beklenen harekata ilişkin “Davulla zurnayla duyurulduğu takdirde düşmanlarınız, tedbir alır, tuzak kurarlar. Afrin’e harekat yapmak isteyen, çeneyi kapatır, verir talimatı” dedi.

Akşener: Harekat yapmak isteyen talimatı verir

Akşener, partisinin Çankaya İlçe Başkanlığı’nın açılışına katıldı. Akşener, açılış öncesi toplanan kalabalığa seslendi. İYİ Parti’nin önce cesurlar sonra ise kadınlar harekatı olduğunu söyleyen Akşener, “Bu parti, milletimizin talebi üzerine kuruldu. Kuvvetli bir seçenek, güçlü bir alternatif olarak İYİ Parti kuruldu. Aziz Türk milleti, bize destek verdi, biz de yola çıktık” diye konuştu.
‘Devletin yanındayız’
Olası Afrin operasyonu için devletin verdiği kararın yanında olduklarını vurgulayan Akşener, şunları söyledi: “Ama itirazlarımız var. Davulla, zurnayla harekat yapılacağı bir devlet tarafından duyurulamaz. Bunu söyledik; Sayın Çavuşoğlu, bize cevap verdi. Beyefendi, bizim söylediğimiz son derece açık. Diyoruz ki bir karar alınabilir, bir harekat yapılabilir. Davulla zurnayla duyurulduğu takdirde düşmanlarınız, tedbir alır, tuzak kurarlar. Olan bizim analarımızın doğurduğu çocuklara olur. Milleti aldatmayın. Afrin’e harekat yapmak isteyen, çeneyi kapatır, verir talimatı sonra da gerekliliklerini yerine getirir. Ondan sonra sonuçlarını takip eder. Bağırarak, çağırarak, harekatın ilan edilmesi demek, ‘Gelin bizi ayırın’ demektir. Kaç zamandır bedelli askerlik çıkmıyor. Neden? Çünkü bunların bedelli ile işleri bitti. Kendi çocuklarını kurtardılar. Madem operasyona bu kadar heveslisiniz kendi çocuklarınızı gönderin.”