Siyaset Akşener’den zamlara tepki: İlk seçimde tıpış tıpış gideceksin

Akşener’den zamlara tepki: İlk seçimde tıpış tıpış gideceksin

08.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) özelleştirme sürecine tepki gösterdi.

Akşener’den zamlara tepki: İlk seçimde tıpış tıpış gideceksin

 

BAHAR ATAKAN Ankara - Akşener, “Biri bana, ‘Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi nedir?’ diye sorsa; zamdır, zulümdür, milletini yokluğa mahkum etmektir derim. Bu gittiğin yol, yol değil. Ya bu yoldan döneceksin ya da ilk seçimde tıpış tıpış gideceksin” dedi.

Haberin Devamı

Akşener, dün TBMM’deki grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

KENDİSİ ADINA UTANDIK: Sayın Erdoğan aziz milletimizin gözünün içine baka baka ‘Batılı ülkelerde Kovid aşıları ücretli yapılıyor’ dedi. Bunun üzerine Avrupa’dan kahkaha sesleri geldi. Biz duyduk, kendisi adına utandık ama Sayın Erdoğan düştüğü gülünç durumdan hiç utanmadı. Sayın Erdoğan’ın, aşıdan 50 pound aldığını söylediği İngiltere, bu süreçte işyerlerine 15’er bin pound, yani 180 bin lira hibe destek verdi... Pandemi döneminde, senden başka elektriğe ve doğal gaza yani temel ihtiyaçlara, zam yapan bir başka hükümet başkanı var mı?

TIPIŞ TIPIŞ: Son 3 yılda elektriğe, sekiz kere zam yapıldı. Doğalgaza da aynı dönemde 13 kez zam yapıldı. Biri bana, ‘Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi nedir?’ diye sorsa; zamdır, zulümdür, milletini yokluğa mahkum etmektir derim. Bu gittiğin yol, yol değil. Ya bu yoldan döneceksin ya da ilk seçimde tıpış tıpış gideceksin.

Haberin Devamı

MİLLET SENİ YAKACAK: Şimdi (tütün) üreticilerimize diyorlar ki; ‘6 ay içinde kooperatiflerinizi kurun’. Yoksa ne olur? ‘Tütün üretemezsiniz. 3 yıldan, 6 yıla kadar hapsi boylarsınız. Süreç 1 Temmuz’da başladı, hepinizi yakarım’. Ben sana söyleyeyim; bu millet seni o sandıkta öyle bir yakacak ki şaşırıp kalacaksın.

ZART DEDİĞİ YER: Sayın Erdoğan, seni uyarıyorum: Elektrik iletimi, stratejik bir öneme sahiptir. TEİAŞ’ın Türkiye’deki anlık elektrik arz-talep dengesini kontrol etmek gibi hayati bir görevi var. TEİAŞ, kâr amacı gütmemesi gereken bir kurumdur. Bu sektörün kontrolü kamuda olmazsa ekonomik bağımsızlığımız tehlikeye girer. Hani, ‘yerli ve milli beka meselesi’ diyorsunuz ya Sayın Erdoğan, işte bekanın, tam zurnanın zart dediği yer burası. Hadi görelim, beka ile ilgili hassasiyetini. Gel, bir kez olsun bizi dinle, bağımsızlığımızı tehlikeye sokabilecek bu yanlıştan çok geç olmadan dön.