Siyaset Alaçatı Belediyesi’ne operasyon: 60 gözaltı

Alaçatı Belediyesi’ne operasyon: 60 gözaltı

13.02.2009 - 02:29 | Son Güncellenme:

‘İhaleye fesat karıştırmak’ ve ‘rüşvet’ suçlamasıyla gözaltına alınanlar arasında CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da bulunuyor

Alaçatı Belediyesi’ne operasyon: 60 gözaltı

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Belediyesi’ne yönelik olarak, dün sabah 300 jandarma komando erinin de katıldığı “Fare Kapanı” adlı operasyon düzenlendi.
Operasyonda Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, meclis üyeleri, bürokratlar, işadamları, turizmciler ve esnafın da aralarında bulunduğu 60 kişi “ihaleye fesat karıştırma”, “rüşvet ve yolsuzluk” iddialarıyla gözaltına alınırken teknik takibin 1 yıl önce başlatıldığı, belediyenin çevresinde de iş yerleri kiralanarak belge, bilgi toplanıldığı öğrenildi.
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla sabah 06.00’da başlatılan operasyonda jandarma timleri, aynı anda belediye ve Dalgıç’ın villası ile 80 ev ve işyerine baskın yaptı. Komandolar belediyenin etrafına etten duvar örerken, personelin herhangi bir işlem yapmasına izin vermedi ve bazı evrakla bilgisayarlara el konuldu. Dalgıç’ın evinde de arama yapıldı.
İfadeleri alınmak üzere Buca Jandarma Komutanlığı’na götürülen zanlıların, pazartesi günü Adliye’ye sevk edilecekleri bildirildi.

Haberin Devamı

Alaçatı Belediyesi’ne operasyon: 60 gözaltı