Siyaset Alevilik İslam içinde

Alevilik İslam içinde

11.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Milyonlarca Alevi, Aleviliğin bir din olmadığını. İslam’ın içinde olduğunu söylüyor” diye konuştu

Alevilik İslam içinde

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün soruları yanıtladı. CHP’li Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, TBMM Başkanlığı’nca reddedilen Meclis’te cemevi açılması talebi ve bu talebin geri çevrilmesinin ardından yaptığı “Alevilik dindir” sözlerine tepki gösterden Arınç, “Türkiye’de milyonlarca Alevi, Aleviliğin bir din olmadığını, İslam’ın içinde olduğunu söylüyorlar” dedi. Atatürk’ün Diyanet İşleri Başkanı’nı her zaman sağ tarafında bulundurduğunu kaydeden Arınç, hazırlanan yeni listede de şu an protokol sırasında 52. sırada bulunan Diyanet’e aynı önemi vereceklerini kaydetti.

‘Bunun adı cahillik’
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Bosna’da, bugüne kadar Aleviliği hiç kimsenin ayrı bir din olarak takdim etmediğini belirterek, “Bunun şimdi yapılmasının cahillik olduğunu düşünüyorum. Alevi kardeşlerimiz bu toprakların, tarihimizin içinde yer alan, İslam’ın farklı bir yorumudur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Onlara ‘uçağı soruyorlar’ diye çevir
Arınç, Alevilik ile ilgili soruları açıklamada bulunduktan sonra, tercümanı yanına çağırdı ve, kısık bir sesle, “Suriye tarafından düşürülen bir Türk uçağı var onunla ilgili sorular soruyorlar de...” diyerek tercümana talimat verdi. Ancak, bu talimat, mikrofonlar açık olduğu için çekim yapan kameraların kayıtlarına girdi.