Siyaset ‘Allah bereket versin’

‘Allah bereket versin’

11.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM’de anayasa teklifinin 1. maddesi görüşülürken Başbakan Binali Yıldırım sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Muhalefet Kulisi’nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile sohbet eden Yıldırım, CHP liderinin “teklifi çekseniz ortam yumuşar” çıkışına, “bakıyorum dışarıda da görevini yapıyor” karşılığını verdi.

‘Allah bereket versin’

Yıldırım, dün akşam ilerleyen saatlerde TBMM Genel Kurulu’da 1. madde görüşmeleri sürerken 10 Ocak Gazeteciler Günü nedeniyle basın koridoruna ani bir ziyaret gerçekleştirdi. “Cumhurbaşkanı Yardımcısı olursanız sizi TBMM’de daha az göreceğiz” sorusu üzerine Yıldırım, “rüya görmeye lüzum yok” karşılığını verdi. Yıldırım anayasa teklifinin maddelerine geçiş oylamasında 338 kabul oyu çıkması konusunu nasıl değerlendirdiği sorusunu ise, “Allah bin bereket versin. Arkadaşlar yarasız yere kurt düşürmeyen. İşler yolunda gidiyor. Gayet güzel. Bizim ihtiyacımız olan 330 sayısı. Üstüne ne gelirse eyvallah...” diye yanıtladı.

Sürpriz sohbet

Haberin Devamı


Gazetecilerle birlikte anı fotoğrafı çektiren Yıldırım, daha sonra muhalefet kulisine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Kuliste CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile kuliste bir süre sohbet eden Yıldırım, CHP liderinin “Irak ziyaretinin nasıl geçtiğine ilişkin sorusuna, “iyi geçti ama Başika konusuna biraz takılmışlar” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, anayasa teklifi nedeniyle gerilimin artmasına vurgu yaparak, “teklifi geri çekseniz ortam yumuşar” çıkışını yapınca, Yıldırım gülerek, “bakıyorum dışarıda da görevini yapıyor, ihmal etmiyor” diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve bazı CHP’li vekiller ise, geçtiğimiz yıllarda başbakanların muhalefet kulislerini sık sık ziyaret ettiğini dile getirerek, “Rejimin devam etmesini istiyoruz. Dönem sonuna kadar, 2019’a kadar sizinle çalışmak istiyoruz. Kulislerde çay içen başbakan görmek istiyoruz.
Bundan memnunuz” diye konuştu. Yıldırım ise bu sözlere gülümseyerek “anlat anlat” karşılığını verdi.