Siyaset 'Allah gazamızı mübarek kılsın'

'Allah gazamızı mübarek kılsın'

17.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

YPG’ye yönelik operasyona koşulsuz destek veren ve hemen başlamasını isteyen MHP lideri, “Can pahasına hükümetin yanındayız, yiğit askerlerimizin duacısıyız. Allah gazamızı mübarek kılsın” dedi

Allah gazamızı mübarek kılsın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD eliyle Suriye sınırında 30 bin kişilik PYD/YPG ordusu kurulmasına sert tepki göstererek, “ABD/YPG aşkı kara sevdaya dönüştü. Türkiye kaynağında imha için harekete geçmeli. Allah gazamızı mübarek kılsın” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün MHP grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

YENİ İSTİKLAL MÜDAFAASI: Türkiye’nin etrafındaki çember giderek daralmaktadır. Türkiye deyim yerindeyse yeni bir istiklal müdafaasının içindedir. Artık oyalanacak vakit kalmamıştır. Türkiye’nin önünde mutlaka aşması ve sonuçlandırması gereken üç ayaklı terör sorunu bulunmaktadır. Bunun birinci ayağını FETÖ’yle mücadele oluşturmaktadır. FETÖ’yü ABD’den ayrı düşünmek, ABD’yi FETÖ’ten bağımsız yorumlamak makul ve mantıklı bir izah tarzı olmayacaktır. Kaçak güreşmeye lüzum yoktur. Kıvırmaya hiç gerek yoktur.

ABD/YPG AŞKI: İkincisi elbette PKK, diğeri ise güney sınırlarımız boyunca zehir kusan PYD/YPG nifakıdır. ABD, Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG’yle gayri meşru birliktelik içindedir. Düşününüz, ABD lafa gelince müttefikimizdir. ABD’nin YPG aşkı kara sevdaya dönüşmüş, silah ve mühimmatla kanlı ortağını ödüllendirmiştir. Terör örgütlerine sözde ordu kurdurulması ne demektir?

Haberin Devamı

SUÇÜSTÜ BASILDI: Kirli emelleriyle simsiyah kesilen Beyaz Saray yönetimi, Suriye’deki terörist ortaklarıyla 30 bin kişilik sözde Kuzey Ordusu kurmak için kolları sıvamıştır. Bu ne rezalettir, nasıl bir ihanettir? ABD, fenersiz ve frensiz şekilde terör örgütleriyle suçüstü basılmıştır. Hedeflenen, Suriye’nin işgalini genişleterek Türkiye’yi teröristlerden oluşan haçlı birlikleriyle ablukaya almak, ilk fırsatta saldırıya geçmektedir.

SELAYLA GİDERİZ: Milletçe ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla da gideriz. Türkiye’ye parmak sallayanları, tehditvari ve emrivaki bir dille Türk milletini dize getirmeyi aklından geçirenleri anasından doğduklarına pişman ederiz.

ŞAFAK VAKTİ GİRİLMELİ: Bu itibarla, Türk devleti terörizmi kaynağında imha etmek için harekete geçmelidir. Afrin’e bir şafak vakti girip, terör koridorunun Akdeniz’le bağlantı yollarını kesmek, teröristlere Türk milletinin demir yumruğunu ve hakikat dolu müdahalesini göstermek helal-i hakkımızdır. Afrin temizlenmeli, Münbiç ve diğer fitne kaynakları, terörist üreme alanları yerle bir edilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin meşru savunma ve beka mücadelesinde can pahasına yanındayız, devletin şanını lekeletmemeye kararlıyız, yiğit askerlerimizin duacısıyız. Allah gazamızı mübarek kılsın.

Haberin Devamı

‘Kürtler canımız, ciğer paremizdir’

Sabıkalı bir bölücü, ‘HDP’nin başına hiçbir Türk göz dikmesin’ sözleriyle ırkçılığın damgalı faili olduğunu itiraf etmiştir. Kürt kökenli kardeşlerimiz canımız, ciğer paremiz, civan mert kardeşlerimizdir. Ayrımız, gayrımız yoktur, biz Türk milletiyiz. İçeride kaplan, dışarıda kedileşenlerin kuyruklarını kıstıracakları günler yakındır.

HEM NALINA HEM MIHINA: 2019 için samimiyetle ve vicdanla tesis edilen milli ittifakı çekemeyenler Kürt kökenli kardeşlerimizi dürterek hem nalına hem de mıhına vurmaya başlamışlardır. Güya AKP-MHP ittifakının Kürt kökenli kardeşlerimizi ürküteceği ima edilmeye çalışılmaktadır. Korku dağları sarmıştır.

KUDURANLARIN AŞILARI 2019’DA: Bazı kalem sahiplerine, televizyon yorumcularına, ipsiz sapsızlara, FETÖ kalıntılarına, CHP’li tetikçilere diyeceğim odur ki, elbette sözünde ölçü bilmeyen, edepsizlikte eşik ve sınır tanımaz... İttifak diyorum, PKK kıvranıyor, Sözcü gazetesinin ayağa düşmüş soytarıları meddahlığa özenip püskevitin işaretine merak sala sala kuduruyor. Varsın kudursunlar, aşıları inşallah 2019’da sandıkta yapılacaktır. CHP’nin marazi sözcüleri binmişler bir alamete, gidiyorlar kıyamete. Biraz adam olmalarını isteyeceğim ama bunalıma gireceklerini bildiğimden vazgeçiyorum.

Haberin Devamı

Cevap bekleyen FETÖ soruları

Bize göre FETÖ’yle mücadelede cevabını aradığımız sorular vardır ve maddeler halinde şu şekildedir: 1- FETÖ’yle mücadelede devlet aklı topyekûn devrede midir? Yoksa sınırlı sayıda kişinin, kısıtlı sayıda devlet ve siyaset adamının gayret ve çabasıyla mı süreç ilerlemektedir? 2- FETÖ’yle mücadelenin bir stratejisi var mıdır? Bir konsept hazırlanmış mıdır? Siyasi ve hukuki bir eylem planı kurgulanmış mıdır? 3- Fikri temelleri, milli hedefleri, hukuki sınırları berrak bir zihin ve siyasi kavrayışla belirlenmiş midir? 4- Bu terör örgütüyle mücadelenin öncelikleri nedir? Neler olmalıdır? FETÖ’cülüğün standart bir tanım ve tasviri yapılmış mıdır? 5-Biriken sosyal maliyeti, devlete karşı yükselen önyargıları, toplumsal tabana yayılan mağduriyetleri nasıl ve hangi tedbir zinciriyle bertaraf edeceğiz? İnanıyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanı da bunları düşünüyor ve üzerinde kafa yoruyordur.