Siyaset 'Allah zulümlerini başlarına yıksın'

'Allah zulümlerini başlarına yıksın'

21.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Allah zulümlerini başlarına yıksın

Başbakan Binali Yıldırım, , cuma günü İstanbul Yenikapıda’da düzenlenen mitingin ikincisi olan Diyarbakır İstasyon Meydanı’ndaki “Zulme Lanet, Kudüs’e Destek” mitingine katıldı. Yıldırım özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

AYNI BEDENİZ, AYNI RUHUZ: Türkiye’nin sesini hem İstanbul’dan hem de Diyarbakır’dan dünyaya duyurmak çok önemlidir. Hepimiz Filistinliyiz, dayanışma halindeyiz. Biz tarih ve medeniyeti birlikte inşa ettik. Bizler aynı bedeniz, aynı ruhuz. Diyarbakırlı bin 400 yıllık kardeşliğimizin gereği olarak Filistin’in, Gazze’nin, Mescid-i Aksa’nın yanındadır.

HANÇER SAPLADILAR: Ramazana girerken ne yazık ki İsrail görülmemiş katliam gerçekleştirdi. Ülkeleri için barışçı gösteri yapan Filistinli çocukların, kadınların üzerine acımasızca kurşun yağdırdılar. Bütün İslam ümmetinin kalbine hançer sapladılar. Allah zulümlerini başlarına yıksın. Dünyaya hükmeden zalimler, Müslümanların başını öne eğdirmek istiyorlar. Selahaddin Eyyübi’nin, Sultan Alparslan’ın, Sultan Fatih’in intikamını almak istiyorlar.

Haberin Devamı

EY YERYÜZÜNÜN ZORBALARI: ABD yönetimi bir yanlış karar verdi. Adeta ateşe benzin döktü. Büyükelçiliğini inatla, bütün uluslararası kanunlara, kurallara aykırı olarak Kudüs’e taşıma inadından vazgeçmedi. 14 Mayıs’ta savunmasız bebekler de dahil Filistinli kardeşlerimiz İsrail askerlerinin kurşunlarıyla şehit oldular. ABD, İsrail bu alçakça saldırıyı sadece seyretti. Sadece eğlenceyle yetindi. Ey yeryüzünün vicdansız zorbaları, yazıklar olsun size, yuh olsun size. Ey mukadessat bilmeyen, ey Peygamber hatırası dinlemeyen zalimler, biliniz ki zulümle abad olunmaz.

PKK DEFOLUP GİTSİN: Çözülmeyecek hiçbir sorunumuz yok. Her sorunumuzu çözeriz mi? (Evet sesleri). Yeter ki, barış, kardeşlik, huzur olsun. Yeter ki bölücü terör örgütü PKK aramızdan defolup gitsin. Gençlerimizin kanına giren alçak terör örgütünü Allah’a şükür sizlerin desteğiyle bugün artık ülkemize, şehrimize zarar veremeyecek hale getirdik. Biz bu birlik ruhuyla can kardeşiyiz. Türkiye’nin bütün vatandaşları eşittir, özgürdür, bu ülkede hiç bir kimse birinci sınıf, ikinci sınıf diye ayrılamaz. İstanbul’da, Diyarbakır’daki kadar Diyarbakırlı kardeşimiz huzur içinde yaşıyor. Bu birlik ruhunu gözümüzün nuru gibi koruyacağız. Bizim tarihimizde soykırım, utanç yok. Bizim tarihimizde kendisi gibi olmayanı reddetmek yok. Bakın aramıza ayrılık gayrılık tohumları ekmek isteyenler şunu bilsin ki, asla muvaffak olamayacaklar.

Haberin Devamı

KIRILAN GÖNÜLLERİ YAPMA ZAMANI: PKK’nın da, PYD’nin de, YPG’nin de, DEAŞ’ın da FETÖ’nün de alayının da karşısındayız. Emperyalistler bizim çocuklarımız üzerinden proje örgütleri kuruyor gençler, uyanık olalım. PKK’nın Kürtler diye bir sorunu yok. Kürtlerin PKK diye bir sorunu var. Bu sorunu da hep beraber, birlikte evelallah üstesinden geldik. Çukur kazdılar, kazdıkları çukura kendileri düştüler. Şimdi artık o çukurlar kapandı, yıkılan yerler yeniden yapıldı. Şimdi kırılan gönülleri yapma zamanıdır.

FRENLERİ TUTMUYOR: Bugün Türkiye’de dikili ağacı bulunmayanlar konuşmaya gelince maşallah frenleri tutmuyor. Bol keseden atıyorlar... Ey Diyarbakırlı, biz vaat vermeyiz, biz yaparız. 15 yılda yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır, garantisidir.

Bingöl’de süt müjdesi

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’ın ardından gittiği Bingöl’de Düzağaç Sentetik Futbol Sahası’nda Çapakçur Viyadüğü’nün açılış törenine katıldı. Yıldırım, 15 yıl önce geldiği Bingöl’de Çapakçur Köprüsü’nün neredeyse yıkılacak durumda olduğunu belirterek, onun yerine yapılan köprünün Bingöl’ün “Boğaz Köprüsü” olduğunu söyledi. Yıldırım, şunları söyledi: “Size 2 önemli müjdem var. Bingöl’e büyük bir süt entegre tesisi kuruyoruz. Onun kararını imzalayarak geldim. Muharrem Yılmaz’ın kendisi de aramızda. Burada 700 milyon liradan fazla yatırım yapacak, 5 bin kardeşimize iş imkanı sağlayacak.”