Siyaset Amerika kumpas sürecini işletiyor

Amerika kumpas sürecini işletiyor

06.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Amerika kumpas sürecini işletiyor

Erdoğan, kabine de revizyon iddialarının sorulması üzerine, “Çok kısa bir cevap vereyim mi? Doğruluk payı yok”dedi.

Haberin Devamı

‘Su kaçağı var’

Erdoğan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ‘ın görevden uzaklaştırılmasına yönelik soru üzerine sürecin müfettiş incelemesiyle ilgili olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti: “Bu tür açığa alma kararını eğer İçişleri Bakanlığı veriyorsa, burada demek ki bir su kaçağı var. Şu anda da bu atılan adımla alakalı olarak Ataşehir’de ne olduysa işte burada da bu oldu.”

Yurt dışı yanıtı

Murat Hazinedar’ın “çocuklarını yurt dışında okuttuğu” şeklinde bir ifadesinin olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi: “Benim çocuklarımın yurt dışına gitmesi, kendi öz vatanında okuma hakkına sahip olmadıkları için. Aldığı üniversite puanı çok yüksek olmasına rağmen oğlum katsayı engeline takıldı. Aklımda kaldığı kadarıyla puanı Boğaziçi Üniversitesi’ne tutuyordu. Katsayı engeli sebebiyle farklı bir üniversiteye girecekti. Biz de ‘Yurt dışına gönderelim.’ dedik. Kızlar da başörtü nedeniyle zaten Türkiye’de okuma hakkından mahrum oldular. Sayın Başkan’ın ailesiyle ilgili konuda da yurt dışına çıkışına hukuki bir engel olmadıktan sonra İçişleri Bakanlığı’mızın böyle bir engelleme yapacağına ihtimal vermiyorum. Bunları İçişleri Bakanımızla da konuşuruz. Mani bir durum yoksa zaten önü de açılır.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı, ABD’de görülen Hakan Atilla davasına ilişkin bir soru üzerine ise şunları söyledi:

‘Çelişkili karar’

“Amerika şu anda çok ciddi kumpaslar zinciri içerisinde bir süreç işletiyor. Bu sadece hukukta kumpaslar değil, ekonomik alanda da kumpaslar var. Bütün bu kumpaslarla her tarafı adeta kendine göre yola getirmenin gayreti içerisinde. Verilen karar çelişkilerle dolu. Bir taraftan altı davanın birinde kara para aklama yok diyor, diğerlerinde dolaylı yoldan bakıyorsunuz kara para aklamaya kadar işi getiriyor. Bir diğer yanı Halk Bankası’nın kendisiyle de yakından uzaktan bu davanın zaten ilgisi yok. Olayı nereye dayandırdılar? Getirdiler işte malum Sarraf konusuna. Sarraf konusuyla da bütünleştirmek suretiyle bir yerlere vardılar. Eğer Amerika’nın adalet anlayışı buysa evet o zaman dünya yandı. Amerika adalet anlayışını gözden geçirmeli.” l İSTANBUL Milliyet

Haberin Devamı