Siyaset Ankara Başsavcısı kızağa çekildi

Ankara Başsavcısı kızağa çekildi

20.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz darbe girişimi, KPSS, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti gibi kritik soruşturmaların yürütüldüğü Ankara Adliyesi’nde sürpriz bir değişiklik yaşandı.

Ankara Başsavcısı kızağa çekildi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, dün, 8 il ve 7 ilçedeki Cumhuriyet başsavcılarını kapsayan dar bir kararname yayınladı. Kararname ile Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, tenzil-i rütbe sayılabilecek bir tercihle Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. HSYK kaynakları, Kodalak’ın düz savcı olarak atanmasıyla ilgili, “Görülen lüzum üzerine” açıklamasıyla yetindi. 2010 HSYK döneminde kurula yedek üye olan Kodalak, 2014’teki yeni HSYK döneminde Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevlendirilmişti. HSYK 1. Dairesi, Kodalak’ın yerine ise Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman’ı Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olarak atadı.
Pınarhisar’da görevliydi
Yüksel Kocaman,1998-2001 yılları arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın okuduğu şiir nedeniyle aldığı cezadan dolayı 4 ay kaldığı Pınarhisar’da cumhuriyet savcılığı görevinde de bulunmuştu. Kararname ile FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturmayı yürüten Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar da tenzil-i rütbe sayılabilecek Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Kararname ile Mersin Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Tokat Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar ve Van Başsavcısı Ömer Karişit Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na, Sakarya başsavcısı Mustafa Ercan Mersin’e, Salihli başsavcısı Ali Rıza San ile Manavgat Başsavcısı Hasan Dalak İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı’na, Gebze Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mesut Cihangi İzmir Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine, Mardin Başsavcısı Mehmet Özel Sakarya’ya, Bafra Başsavcısı İbrahim Keskin Van’a, Polatlı Başsavcısı Tolgahan Öztoprak Mardin’e, Artvin Başsavcısı Dr. Aydın Turhan Tokat’a, Şebinkarahisar Başsavcısı Sedat Çelik Artvin’e, Tunceli Başsavcısı Başak Eryılmaz Manavgat’a, Pazar başsavcısı Behçet İşlek’te Tunceli’ye başsavcı olarak atandı.