Siyaset ‘Anketleri sokakta görüyorum’

‘Anketleri sokakta görüyorum’

19.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında başlattığı ilçe gezilerine dün Kağıthane’den devam etti.

‘Anketleri sokakta görüyorum’

Sanayi Mahallesi Merkez Camii’nde cuma namazı kıldıktan sonra vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu, bir gazetecinin, “Bir röportajda, ‘Benim için seçim süreci bitmiştir, kendimi kazandım sayıyorum’ demişsiniz. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi: “Ben kendimi ‘kazandım sayıyor’ değil şöyle söyledim; ‘Herkes kendi cephesinden bakınca iddialı olduğunu düşünüyor. Ama ben vatandaşın yanındayım. İstanbul’u geziyorum, dolaşıyorum, hissetmek istiyorum. Her anım, İstanbullularla. Problemleri biliyorum, sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Biz İstanbul’u ve belediyeciliği seviyoruz. Bazıları başka görevleri seviyor olabilir. O yüzden herkes kendi sevdiği işi yapsın.’ Bir de şunu ifade ettim, ‘Çok iddialı olduğumuzu ve ilginin yoğun olduğunu görüyorum. Ama vatandaşın arasına katılamayanlar da iddialı olduklarını düşünebilirler. Geldiklerinde onlar da göreceklerdir. Biz daha iddialıyız çünkü vatandaşla birbirimizi hissediyoruz.”

Haberin Devamı

“Anketleri takip ediyor musunuz?” sorusuna ise İmamoğlu, “Ben anketi burada görüyorum. Sayfalarda görmekten ziyade bu anketi gördüğüm sürece inancım ve gücüm artacak” yanıtını verdi.

İmamoğlu orkestra yönetti

Ekrem İmamoğlu, “Beylikdüzü Vefa Ödülleri” töreninde Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası tarafından verilen konsere katıldı. İmamoğlu, batonu eline alarak İzmir Marşı’na şeflik yaptı. İLKAY DİKİCİ İstanbul DHA