Siyaset ‘Artık eski CHP olmayacak’

‘Artık eski CHP olmayacak’

11.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Maltepe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi.

‘Artık eski CHP olmayacak’

Alınan bilgiye göre MYK ve PM üyelerinin de katıldığı yaklaşık üç saat süren toplantıda il başkanları, “Adalet Yürüyüşü’ne 16 Nisan ‘hayır’ kampanyası sürecinden daha büyük bir destek gözlemledik. AKP’liler bile ‘Helal olsun genel başkanınıza’ dedi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da HDP tabanı ilk günlerde ‘Kendi vekiliniz için yürüyorsunuz’ diyerek sahiplenmese de, sizin ‘Herkes için Adalet’ sloganınızın da etkisiyle bu tabanda da büyük bir destek gördünüz. Çok farklı siyasi görüşlerden kişilerin desteklediği adeta sihirli bir yürüyüşe liderlik ettiniz” ifadesini kullandı.
Yeni bir başlangıç
Kılıçdaroğlu da “Başta il başkanlarımız ve milletvekillerimiz olmak üzere tüm örgütün ve katılımcıların performansından memnunum. Özellikle katılımcıların disiplinine, uyumuna ve sağduyusuna hayran kaldım. CHP, artık eski CHP olmayacak çünkü dünyanın takdirine şayan bir demokrasi hareketi gerçekleştirdik. Bu yeni bir başlangıç. Bu eylemin gerisinde kalmayacağız” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca il başkanlarına “Adalet çağrımızı milyonlarca bastırıp, yurdun dört bir yanına dağıtın. Biz taleplerimizi ilettik, gerisini onlar düşünecek” talimatını verdi.
Kılıçdaroğlu 15 Temmuz anmalarına ilişkin olarak da “15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde şehrinizde devlet tarafından yapılan tüm anma programlarına iştirak edin. Şehitler bizim şehidimiz, gaziler bizim gazimiz” ifadesini kullandı.

4 tırnağı morardı
Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşte 4 tırnağının morardığını ifade ederek, “Ama benim ‘yoruldum, ayağım ağrıyor’ deme şansım yok. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanıyım. Sizler de il başkanımsınız. Bahanelere sığınmadan bu yeni başlangıçta mücadele etmeye devam etmelisiniz” dediği kaydedildi.

Yazarlar