Siyaset Artık ‘İşçi’ değil ‘Vatan’ Partisi

Artık ‘İşçi’ değil ‘Vatan’ Partisi

16.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğu Perinçek’in liderliğini yaptığı İşçi Partisi’nin ismi, dünkü kurultayla “Vatan Partisi” olarak değişti.

Artık ‘İşçi’ değil ‘Vatan’ Partisi




Ankara Spor Salonu’nda dün düzenlenen kurultaya İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Ayman Güler, eski bakanlardan Yaşar Okuyan ve Ufuk Söylemez, eski İstanbul Valisi Erol Çakır, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan katıldı. Kürsüye, “Milliyetçiler, Halkçılar, Sosyalistler” yazılı dev pankart ile Gezi protestolarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan fotoğrafları asıldı. Soma ve Yatağan işçileri baretleri ile Tes-İş üyeleri önlükleri ile kurultay salonuna gelirken, yeni ismiyle Vatan Partisi’nin Başkanı Perinçek, salonda işçi baretiyle oturdu.

Haberin Devamı

‘Ermeni ve Kürt var’
Perinçek, “Kurultay Divanı’nda kimler var: Türk’ü, Kürdü ve Ermenisi ile Türk Milleti var” dedi.
Perinçek, yakılarak katledilen Özgecan Aslan’ı andığı konuşmasında, “Bu karanlık manzara karşısında cumhuriyet öncüleri olarak kendimizi affetmiyoruz” dedi. Perinçek konuşmasını partinin yeni ismine vurgu yaparak “Koş vatana. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Birgül Ayman Güler’i, Süheyl Batum’u, kurultayımıza mesaj gönderen Emine Ülker Tarhan’ı Vatan’a çağırıyoruz” diye bitirdi.

Levent Ersöz de partide
Partinin, tek yıldız şeklindeki amblemi de “iki başak arasında yıldız” olarak belirlendi. Amblemin, “çoban yıldızını saran iki başak” anlamına geldiği bildirildi.
Partiye üye olan isimler arasında şunlar var: Yargıtay Onursal Üyesi- Emekli Hakim Turgut Okyay, E.Korg. - Genelkurmay İstibarat Dairesi E. Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Devlet Eski Bakanı Tayfun İçli, İstanbul E. Valisi Erol Çakır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik E. Bakanı Yaşar Okuyan, Emekli Tuğgeneral Ahmet Ergören, Ergenokon Davası avukatı Av. Yıldırım Çavuşovalı, Somalı işçi Önderi Sefa Köken, Şehit Aileleri Derneği E. Başkan Yardımcısı Sezai Okay, Yatağan işçisi Önderi Kadir Uyar, CHP Kadın Kolları MYK E. Üyesi Semiha Boya, eski Tümgeneral Levent Ersöz.