Siyaset Artık kepenk indirme operasyonları bitti!

Artık kepenk indirme operasyonları bitti!

18.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Terör örgütlerinin artık kandıracak, dağa çıkaracak insan kaynağı bulamadığını belirten Başbakan Yıldırım, “Çukur kazma, barikat kurma, esnafı tehdit etme ve kepenk indirme operasyonları bitmiştir” dedi

Artık kepenk indirme operasyonları bitti

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde uçakların bir bölümünün de kalktığı Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nı ziyaret ederek şehit aileleri, gazi yakınları ve askerlerle iftarda bir araya geldi. İftarda Diyarbakır’ın Dürümlü mezrasında geçen yıl mayıs ayında PKK’lı teröristlerin 15 ton patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitirenlerin yakınları da yer aldı. Terör örgütlerinin, kuruldukları günden bu yana en ağır yenilgilerle tarumar olduklarını vurgulayan Yıldırım, şu mesajları verdi:
Son günlerde terör örgütünün kendi aralarındaki konuşmalarından da anlıyoruz ki örgüt artık kandıracak, dağa çıkaracak insan kaynağı bulmakta zorlanıyor. Aynı telsiz konuşmaları ve yapılan istihbarat çalışmaları örgüte katılımın son bir yılda neredeyse sıfıra yaklaştığını gösteriyor. Bu çok önemli bir gelişmedir. Son 9 ayda terörle mücadelede bin 68 terörist etkisiz getirilmiştir. Onlarca terörist yaralı, 369 terörist de yakalanmıştır. 289 terörist ise kendi rızalarıyla teslim olmuştur. Yine bu sürede 360 terör saldırısı başarılı bir çalışmayla engellenmiştir. Terör örgütü PKK’nın barınakları başlarına yıkılmıştır. Terör örgütüne ait 256 barınak başarılı operasyonlarla yerle bir edildi. Kato Dağı’nda 107 sığınak tespit edilmiş ve buralar başarılı operasyonlarla yok edilmiştir. Lice’de, İkiyaka’da, Kato ve diğer birçok stratejik bölgede terörle mücadelemiz hız kesmeden sürüyor. Artık çukur kazma, barikat kurma, esnafı tehdit etme, şantaj yapma ve kepenk indirme operasyonları bitmiştir.”
‘Vatandaş ‘oh’ dedi’
Yıldırım, Bağlar ilçesindeki teröristlerce tünel kazılarak patlatılan İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube müdürlüklerinin yer aldığı ek hizmet binasına da ziyarette bulundu. Yıldırım, “Şunu gururla ifade etmek isterim, son bir yılda ortaya koyduğumuz terörle mücadele kararlılığı ve azmi sayesinde Allah’a şükür şehirlerimiz huzura kavuştu, tamamen inisiyatif sizlere geçti ve vatandaşımız nefes aldı, rahat bir ‘oh’ dedi” değerlendirmesinde bulundu.

Lice’de askerlerle sahur

Artık kepenk indirme operasyonları bitti


Yıldırım, Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda askerlerle de sahur yaptı. Yıldırım, bölgedeki terörle mücadele operasyonlarına ilişkin brifing aldı. Bölgede görevli tüm askerlere telsizden başarı dileyen Yıldırım, “Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, bütün milletimiz sizin başarınız için dua ediyor” dedi.
Yıldırım, ziyarette alaydaki bazı askerlerin ailelerini arayarak, telefonda görüştürdü. Harun Durmuş isimli askerin babasıyla görüşen Yıldırım, askerin annesinin çay daveti üzerine, “Biz şimdilik burada Harun’un misafiriyiz, bir dahaki sefere size de geliriz, düğünde” ifadesini kullandı. Ceyhun Atalay isimli askerin ailesiyle görüşen de Yıldırım, “Sahur yaptık, yemeğimizi yedik, şimdi yürüyüşe çıkacağız” diyerek espri yaptı. Yıldırım’ın, Yusuf Fidan isimli askerin annesine, “Yusuf gayet iyi. ‘Anam yavaş yavaş baksın, askerlik bitecek, bir aday arasın’ diyor” diye espri yaptı.