Siyaset ‘Artık Türkiye’yi ciddiye alan yok’

‘Artık Türkiye’yi ciddiye alan yok’

14.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetinin ekonomiyi ve dış politikayı yönetemediğini belirterek, “Artık hiçbir ülke Türkiye’yi ciddiye almıyor. Hafife alınan bir Türkiye ile karşı karşıyayız” dediği belirtildi.

‘Artık Türkiye’yi ciddiye alan yok’

Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan ve 2,5 saat süren Merkez Yönetim Kurulu’nda dış politika ve ekonomideki güncel gelişmelerin yanı sıra ABD’de devam eden Rıza Zarrab davası, Çanakkale’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı, başlayan kongre takvimi ile İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na yönelik iddialar ele alındı. Milliyet’in aldığı bilgilere göre Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti hükümetinin başta ekonomi ve dış politika olmak üzere Türkiye’yi yönetmekte sorunlar yaşadığına değinerek, “Türkiye, tarihinin en büyük yalnızlığını yaşıyor. Tüm dünya ile sorunlu bir hale geldi. Dış politikada kimsenin dikkate almadığı bir ülke haline geldi. Artık hiçbir ülke Türkiye’yi ciddiye almıyor. Dünyada neredeyse dostumuz kalmadı” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi.
Kılıçdaroğlu’nun, ABD’de süren Reza Zarrab davasına ilişkin olarak, “Hırsızlığın millisi olmaz” değerlendirmesinde bulunduğu, başta Halk Bankası olmak üzere Türkiye’deki bankacılık sisteminin dava nedeniyle açmaz yaşayabileceğine işaret ettiği kaydedildi.
Kılıçdaroğlu, bugün Balıkesir’de düzenlenecek Süt ve Tarım Çalıştayı’na katılarak üreticilerle bir araya gelecek.

Haberin Devamı