Siyaset Ayağa kalkmaya devam edeceğiz

Ayağa kalkmaya devam edeceğiz

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Milli Savunma Üniversitesi’ne bağlı Kara Harp Okulu’nun mezuniyet törenine katıldı.

Ayağa kalkmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un da yer aldığı törende derece alan teğmenler, diplomalarını Erdoğan’dan aldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- PROPAGANDA YAPIYORLAR: Bugün yeniden yapılandırma sonrası harp okullarımızın ilk mezunlarını veriyoruz. Milli Savunma Üniversitemiz, önümüzdeki ekim ayında toplam 6 bin 125 Türk ve 22 ülkeden 661 misafir askeri öğrencisiyle yeni eğitim öğretim yılına başlayacaktır. Böylece 15 Temmuz’un ardından başlayan yeniden yapılanma süreci büyük ölçüde tamamlanmıştır. Bazıları ‘askeri okullar kapatıldı’ diye propaganda yapıyor. Halbuki harp okullarımız, astsubay meslek yüksek okullarımız, enstitülerimiz faaliyetlerini sürdürüyor.

Ayağa kalkmaya devam edeceğiz

- ZİHNİYETİ DEĞİŞTİRMELİYİZ: Türk Silahlı Kuvvetlerimizin personel ihtiyacını karşılama konusundaki reformumuzu tabelayla sınırlı tutarsak, kendi kendimizi kandırmış oluruz. Asıl buradaki zihniyeti değiştirmek mecburiyetindeyiz. Türkiye’nin darbe ve cunta üreten, vesayetin aracı haline gelen değil, ülkesini ve milletini en iyi şekilde savunacak bir orduya ve insan gücüne ihtiyacı vardır.

Haberin Devamı

- REFORMLARA İMZA ATILACAK: Türk Silahlı Kuvvetlerimizi sadece silahıyla, sadece insan gücüyle, sadece fiziki performansıyla değil, aynı zamanda hayata, dünyaya, ülkemize, üstlenilen sorumluluklara bakış açısıyla da en ileri düzeye ulaştırmak noktasında kararlıyız. İnşallah önümüzdeki dönem, bu doğrultuda çok büyük reformlara imza atılacak bir dönem olacaktır. Türkiye’nin diğer tüm kazanımları gibi Milli Savunma Üniversitesi ile kurduğumuz yeni sistemden de geriye dönüş kesinlikle mümkün değildir.

- TAHAMMÜL EDEMİYORLAR: Türkiye’nin gündeminin sürekli terör saldırıları, bölgesindeki insani krizler, mağdurların ve mazlumların sıkıntıları, hatta tabii afetler olması kesinlikle bizim tercihimiz değildir. İbn-i Haldun’un deyimiyle, ‘Coğrafya kaderdir.’ Biz de kaderimize rıza gösterecek, burada hayatımızı sürdürmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bir ayağımızı buraya sıkı sıkıya basacak, diğeriyle tüm bölgeyi, dünyayı dolaşacağız. İşte bu Türkiye’yi kabullenmek istemiyorlar. Geçmişte uzunca süre hep tabi olan, takip eden Türkiye’ye alıştıkları için kendi yolunu kendi iradesiyle çizen Türkiye’ye tahammül edemiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, büyük ve güçlü Türkiye’nin önünde duramayacaklar, bize bin kere diz çöktürdüklerini zannetseler de bin kere ayağa kalkmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

‘Askerimiz önce gönülleri fethetti’

Erdoğan, “Gönüller fethedilmeden topraklar fethedilemez. Bugün Afganistan’dan Kosova’ya, Suriye’den Somali’ye kadar görev yapan askerlerimizin bölge halkının gönlünü kazanıyor olması boşa değildir. Dünyanın dört bir yanında görev yapan Mehmetçik, diğer ülkelerin askerlerinden farklı olarak öncelikle bölge halkının gönlünü kazanmıştır. Askerimizin mayasında bu anlayış var. Türk Silahlı Kuvvetlerimizi subayından erine kadar tüm askerleriyle içlerinden çıktığı milletimizin hasletlerine uygun şekilde güçlendirmeye devam edeceğiz. Ordumuzu, FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin tasallutundan kurtarmakla kalmayacak, her yönüyle yerli ve milli vasfını güçlendireceğiz” dedi.