Siyaset 'Aydın'da iktidarın gidici olduğunu gösterdiniz'

'Aydın'da iktidarın gidici olduğunu gösterdiniz'

17.04.2009 - 16:10 | Son Güncellenme:

.

Aydında iktidarın gidici olduğunu gösterdiniz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aydın'da partisinin Aydın İl Başkanı Tunç Aytur'u makamında ziyaret etti. Aydın'da otobüsle şehir turu atan Baykal, Özlem Çerçioğlu'nu belediye başkanı seçtikleri için Aydınlılar'a teşekkür etti. Baykal'ın bir saat gecikmeyle Aydın Belediyesi önünde yaptığı konuşmada yanında CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP Ankara Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hazır bulundu.
CHP lideri Baykal, bir kadın olarak Aydın milletvekili Özlem Çerçioğlu'nun Aydın Belediye Başkanı seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Aydınlılar'a şu sözlerle şükranlarını sundu:
“Bugün kısa bir aradan sonra yeniden sizlerle biraradayız. Aydın'dan kopamıyoruz. Bir süre önce hep birlikteydik bir iki hafta sonra yeniden biraradayız. Bütün Aydınlılar'a içten şükranlarımı sunuyorum, yürekten teşekkür ediyorum. Bir sorun bakalım neden teşekkür ediyorum. Biliyoruz mu diyorsunuz? Aydın halkına CHP'nin içten yürekten şükranlarımı sunuyorum. Bizi çok mutlu ettiniz. Allah razı olsun hepinizden. Bize çok büyük bir onur ve görev verdiniz. Aydın için çok uygun bir karar aldınız. Aydın'ı en iyi en güzel şekilde hizmeti verecek genç ve hanım kardeşimizi, çalışkan, halkçı, gece, gündüz halkla beraber olan kimseyi ayırmadan Aydın'a hizmet verecek bir arkadaşımızı belediye başkanı olarak seçtiniz ve bizi de onurlandırdınız. Aydın'a yakışanı yaptınız. Tüm Türkiye de ‘Aydın çağdaş Atatürkçü Aydın'a yakışan medeni bir hanımefendiyi görevlendirdi' diyor. Helal olsun Aydın'a. Aydın'a hizmet etmek bizim için en büyük şereftir. Siz bizi çok mutlu ettiniz. Allah mahcup etmesin biz de sizi mutlu edeceğiz. Bir belediye başkanı seçmenin ötesinde yeni bir siyasal pencere, bir umut penceresi açtınız. Tüm Türkiye'de şimdi ‘yeni bir durum oluşuyor, yeni bir dönem açılıyor' diye düşünüyor. İktidarın gidici olduğunu kanıtladınız yenisinin gelmekte olduğunu gösterdiniz. Aydın hep böyle yapmıştır zaten. Geçmişte de en karanlık günlerde ilk işaret fişeği Aydın'dan atılır. Bu seçime müthiş sevindim. Buradaki başarı beni bir başka sevindirdi. Aydın'a yakışan bir seçim yapıldığı için beni çok mutlu etti. Türkiye'nin kaderini birlikte değiştireceğiz.” 

HANİ BİZE TEĞET GEÇİYORDU, DOKUNMUYORDU 
Baykal, esnafın, gençlerin, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıya dikkat çekerek, “Gelir dağılımındaki çarpıklıklar ortada. Çok kazananın nasıl kazandığı, çalışmak isteyenin iş bulmadığı ortada. Borçların ödenemez hale geldiği ortada. Bunu uzun süredir anlatmaya çalışıyoruz. İnkar anlayışına dayalı bir politika yürütüyorlar. ‘Türkiye kalkınıyormuş, zenginleşiyormuş'. Ayağınızı yere basın gerçekleri görün. Önce Türkiye'yi doğru tespit edin. ‘Türkiye kalınıyor' diyorlardı. İki gün önce üç bakanı çıkardılar. Artık kalkınma yok. ‘Yüzde 4 kalkınacaktık' demişlerdi. ‘Bu yıl 3.6 küçüleceğiz' dediler. ‘Büyüme yok, daralma var' dediler. Böylece bugünkü iktidar resmen daha 3 gün önce itiraf etmek zorunda kaldı. Biz aylardır bunu anlatıyoruz. Rakamlar hesap yanlış, elinizdeki rota yanlış diyorduk reddediyorlardı. Şimdi onlar da geldiler. ‘Evet bütçe açık, borçlar arttı' demeye başladılar. Neden bu kadar geciktiniz. Ben size kampanyanın içinde ‘tedbir alın' diyordum. ‘Ne tedbiri' dediniz, önce inkar ettiler, sonra kenarından köşesinden girmeye başladılar. Gerçeği itiraf edinceye kadar geçen sürede Türkiye kaynakları har vurulup harman savruldu. Türkiye'de altyapı yatırımlarına istihdam imkanı verecek doğru projelere harcanmadı. Hani bize teğet geçiyordu, dokunmuyordu. 3.6 küçülme dünyada en yüksek küçülme oranlarından biri. ABD'de de Avrupa'da da bu oranda küçülme yok. Ama Türkiye'de var. İşsizlik Türkiye'yi vuruyor. Hani ‘bir şey yok' diyordunuz. Ekonomiyi doğru göremediler. Gereken tedbirleri alamadılar. Halka güven veren gerçekçi tedbir alacak yeni, dürüst bir yönetimin eline Türkiye'yi vermek yazım. Kalkınma dönemi kapandı. İşsizlik ve yoksullaşma dönemi açıldı. Kalkınmanın manzarası bu.” 

ADALET UÇTU KALKINMA UÇTU 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP'nin adında bulunan adalet ve kalkınmanın ortadan kalktığını öne sürerek, şöyle konuştu:
“Bugünkü iktidarın adı AKP. A, adalet, K, kalkınma. Kalkınmanın durumu bu. Adalete bakalım. Adalet var mı adalet? Adalet ne oldu. Yolsuzluklar soruşturuluyor mu? İnsan haklarına, özgürlüklere saygı gösteriliyor mu? Hukuk işliyor mu? Adalet var mı? Adalet uçtu, kalkınma uçtu. Yolsuzluklar soruşturulmuyor. Deniz Feneri'yle ilgili soruşturma nereye geldi? Hala dava ortaya çıkmadı. Tercüme ediliyor tercüme. Dava dosyasını güç bela getirdik. Aylar geçti hala tercüme işi bitmedi. Tercüme bitmedi ama yayın yasağı var. Deniz Feneri'ni yazmak, sormak yasak. Ergenekonla ilgili manşetler, suçlamalar devam ediyor. En şerefli, en namuslu, en dürüst insanlara yapılan haksızlıklar ortada. Bu adalet mi? Ergenekonda yok Deniz Feneri'ne var. Adalet mi, hukuk mu, insan hakları mı gereğini yapacağız. Siz gereğini yapmaya başladınız. Önümüzdeki ilk genel seçimlerde bu işi noktalayacağız.”
Baykal, gittiği her yerde kendini kadar ili gören, adı anons edildiğinde alkışlar dakikalarca süren CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'ndan konuşma yapmasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye artık Aydın ve Aydınlılar'la gurur duyuyor. Bizi bağrınıza bastınız. Özlem Hanım'ı size teslim ediyoruz, sahip çıkacak mısınız? Özlem Hanım da size sahip çıkacak” dedi.