Siyaset Aytun Çıray CHP’den istifa etti

Aytun Çıray CHP’den istifa etti

24.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akşener’in kuracağı partiye katılmak için CHP’den istifa eden Aytun Çıray, milletin kurucu medeni değerleri yeniden canlandırmayı, ‘Milli Merkez’ siyaseti ile başaracağını söyledi

Aytun Çıray CHP’den istifa etti

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, eski MHP milletvekili Meral Akşener’in yarın kurulacak olan partisine katılmak üzere CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Çıray, istifasına ilişkin CHP Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapan Çıray, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin en zorlu dönemine girdiğini savundu. “Muhalefet partilerinden birinin AKP’ye iltihakı ve CHP’nin sıkı bir kuşatılmışlıkla karşı karşıya kalması sonucunda mevcut siyasi tablo milletimize bir çıkış sunamaz hale gelmiştir” diyen Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şartlar Türk milletine demokrasi içinde çare bulunmasını ve yeni bir siyasi çıkış yolunun açılmasını zorunlu kılmaktadır. 15 yılın sonunda şapka düşmüş, kel görünmüştür. AKP’nin yumuşaklığı ve ılımlılığı benimsemiş, Atatürk’ü yürekten kucaklayan ‘demokratik merkez’ veya ‘merkez sağ’ diye bilinen gelenekle uzaktan yakından bir alakasının olmadığı anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı

“Demokratik merkez”in, artık Ak Parti’yi reddettiğini savunan Çıray, Türkiye’yi yıkım sürecini engelleyecek olan gücün, ‘merkez sağ’ başta olmak üzere siyasi yelpazenin tüm milli unsurlarını kapsayacak şekilde ‘Milli Merkez’ olarak yeniden uyanışta olduğunu belirtti. Çıray “Türk milleti, kurucu medeni değerleri yeniden canlandırmayı, ‘Milli Merkez’ siyaseti ile başaracaktır” ifadelerini kullandı.

‘Manevi üye kalacağım’

“25 Ekim tarihinde Meral Akşener hanımefendinin liderliğindeki partinin kurucuları arasında yer alıyorum” ifadelerini kullanan Çıray, şunları kaydetti:

“Bu kararımın yegane kaynağı ve sebebi, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Erdoğan liderliğindeki AKP iktidarları tarafından getirildiği ölüm kalım noktasında, aziz Türk milletine ve onun yetiştirdiği en asil kahraman ve dahisi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Türkiye Cumhuriyeti’ne duyduğum sonsuz sadakattir. CHP’den doğan, Celal Bayar ve Menderes’in kurduğu Demokrat Parti çizgisinden gelen biri olarak, hep kurucu CHP’nin manevi bir üyesiydim ve öyle kalacağım.” Çıray, bu kararını kendine özgü saygı, insani nezaket ve insan sevgisi anlayışıyla karşılayan Kılıçdaroğlu’na, her kademeden CHP’li siyaset arkadaşlarına teşekkür etti. l ANKARA Milliyet,

Haberin Devamı

‘Kendimi feda ediyorum’

Çıray’ın istifa etmeden önce bazı İzmir milletvekilleri ile yüz yüze görüştüğü ve “Kendimi feda ediyorum” dediği öğrenildi. Ancak iki dönemdir kontenjandan milletvekili adayı gösterilen Çıray’ın bu sözü, Kılıçdaroğlu’nun yeni açıkladığı “Bir dönem kontenjandan aday gösterilen milletvekilleri ikinci kez aday gösterilmeyecek, ön seçime girecek” yönündeki açıklaması nedeniyle anlamlı bulunmadı.