Siyaset Bahçeli’den 10 yıl sonra Türk Ocakları’na ziyaret

Bahçeli’den 10 yıl sonra Türk Ocakları’na ziyaret

08.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İmralı görüşmeleriyle birlikte “milliyetçilik” tartışmalarının yaşandığı açılım sürecinde, 10 yıl aradan fazla kapısını açmadığı Türk Ocakları’nı ziyaret ederek küslüğe son verdi

Bahçeli’den 10 yıl sonra Türk Ocakları’na ziyaret

Bahçeli, önceki gün Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Mevlüt Karakaya ile birlikte Türk Ocakları Başkanı Mehmet Öz’ü makamında ziyaret etti. Türk Ocakları 100. Yıl kurultayında seçilen yeni yönetim kurulunu tebrik eden Bahçeli, ziyaret sırasında özetle şunları kaydetti:

Kürtlük tartışması
Son günlerde medyada Türklük kavramı üzerinde yoğun tartışmalar yürütülüyor. Türklük buradaki son kaledir. Türklükten geri adım atılırsa bu çözülmeye gider. Kamuoyunda İmralı süreciyle başlayan tartışmalar Türk kavramının etkisiz kılınması için yoğun bir saldırıya dönüşmüştür. Bugünkü ortamda Türk kavramının savunulması, kamuoyunun bu konuda harekete geçirilmesi ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için fikrÓ öncülük yapacak kuruluş, Türklüğün 101 yıldır savunucusu, Cumhuriyetin kuruluşunda da aktif rol alan Türk Ocaklarıdır.”
Bahçeli, 10 yıldan fazla bir süredir fikir ayrılığına düştüğü Türk Ocakları’na mesafe koymuş ve teması kesmişti.
Görüşmede Türk Ocakları Başkanı Mehmet Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milliyetçilikle ilgili son sözlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.