Siyaset Bahçeli: Oslo bombaları nerede?

Bahçeli: Oslo bombaları nerede?

23.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK yöneticileriyle MİT yetkililerinin arasında yapılan görüşmeye ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ile ilgili “Oslo’da dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı’nın gündeme taşıdığı, şehirlerimize PKK tarafından yerleştirilen bombalar hakkında gerekli açıklamalar yapılmalı” dedi.

Bahçeli: Oslo bombaları nerede

Gaziantep’te düzenlenen cenaze töreni için kente gelen Devlet Bahçeli, MHP İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, AK Parti ve terör örgütü PKK’ya sert eleştirilerde bulundu.

3 seçenek de PKK’ya çıkıyor
Bahçeli, Gaziantep saldırısını PKK’nın yaptığını savunarak, “Karşımıza üç seçenek çıkmaktadır. Bu saldırı ya PKK terör örgütünün doğrudan doğruya bir işidir. Ya Suriye veya diğer bazı bölge ülkelerinin istihbarat teşkilatları vasıtasıyla PKK’ya ihale ettiği ve AKP zihniyetinin Suriyeli muhalifleri destekleme inadına kanlı bir karşılıktır. Bu 3 ihtimalin kapısı da PKK terör örgütüne direk açılmaktadır” dedi.

‘İzah edilmeli’
Habur ve Oslo süreçlerinin “Türk milletinin bin yıllık kardeşliğini havaya uçurma riskini” daha da belirgin hale getirdiğini kaydeden Bahçeli, “Terörün, Türkiye’yi yaşanmaz bir yer haline getirerek her vampirlikten medet umacağı net olarak anlaşılmıştır” dedi.
Bahçeli, terör örgütü PKK yöneticileriyle MİT yetkililerinin arasında yapılan görüşmeye ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarını da gündeme getirerek, “Oslo’da dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı tarafından ifade edilen ve partimizin her fırsatta gündeme taşıdığı, şehirlerimize PKK tarafından yerleştirilen bombalar hakkında gerekli açıklamalar yapılmalı ve bu bombaların nerelere koyulduğu izah edilmelidir” dedi. Terörün finansal, insani ve lojistik imkânlarının kesilmesini önemine vurgu yapan Bahçeli, “Suriye ve diğer ülkelerden terörist sızmalara karşı en başta sığınmacı kabulü konusunda hassas ve dikkatli olunmalıdır” önerisinde de bulundu.

Haberin Devamı

CHP’li Özcan da bombaları sordu
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Oslo görüşmelerinde dönemin MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in PKK’lı Sabri Ok’a “Metropolleri bombalarla doldurdunuz. Hepsini biliyoruz” dediğini ifade ederek, Başbakan Revep Tayyip Erdoğan’a “Bombaların yerlerini MİT biliyor ise neden patlamalarına engel olunmamaktadır?” diye sordu. Özcan, soruyu TBMM Başkanlığı’na soru önergesinda yöneltti.