Siyaset Bakan Bağış: Nifak tohumlarına karşı tek yürek olmalıyız

Bakan Bağış: Nifak tohumlarına karşı tek yürek olmalıyız

18.03.2013 - 12:21 | Son Güncellenme:

.

Bakan Bağış: Nifak tohumlarına karşı tek yürek olmalıyız

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'ye nifak tohumları atmaya çalışanlara karşı tek yürek olunması gerektiğini söyledi. Bağış, "Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Zazasıyla tek yürek anlayışını yeniden ortaya koymalıyız. Artık silahlar sussun, kardeşlik konuşsun." dedi.

Haberin Devamı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni anma etkinliği düzenlendi. Ataşehir'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlenen etkinliğe Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Egemen Bağış burada yaptığı konuşmada, "Aramıza nifak tohumları sokmaya çalışanların başarısız olması için tek yürek olmak zorundayız. Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Zazasıyla, Boşnağıyla, Musevisiyle, genciyle, yaşlısıyla, askeriyle, siviliyle bu tek yürek anlayışını yeniden ortaya koymalıyız. Gönül istiyor ki yeniden kuvvetlenelim. Akan kanın yerini, dolan sınıflar, kurulan yuvalar, mutlu insanlar alsın. İşte bizim tek temennimiz bu yöndedir. Bizim için bu meselede önemli olan anaların gözyaşının dinmesi, bağrına taş basan gelinlerin akıbetinin başkaları tarafından yaşanmaması. Artık silahlar sussun, kardeşlik konuşsun, kalemler konuşsun. İrfan orduları artık görevinin başında, bu ülkenin vicdanı, zihni hür, Atatürk'ün bize hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmış bir ülkeyi kurmak için görevi başında bu ülkeyi hep beraber kalkındırdığı günleri beraber yaşayalım. İşte bu yüzden biz AB sürecini önemsiyoruz. Bu süreç bizim için bir kalkınma sürecidir, şeffaflaşma, zenginleşme ve demokratikleşme sürecidir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bağış, Çanakkale Cephesi'ndeki askerlerin İngilizlere karşı kazandığı zaferi, İngilizlerin belgelerle kabul ettiğini açıkladı. Bağış, "Hava koşullarına bağlı olarak birkaç haftada Çanakkale cephesini düşürebileceklerini sanıyorlardı. İngiliz donanmasının tarihinde böyle bir mağlubiyet yaşanmadığını da kendi kitapları anlatır. Sonraları itiraf etmek zorunda kaldılar ama Türklerin inanılmaz inançlarına yenildiklerini onlar kendi kitaplarında, kendi belgelerinde itiraf ettiler. İşte Çanakkale Savaşı aynı zamanda centilmenlik savaşı olarak da adlandırılır. Dünya tarihinde görülmemiş centilmenlik örnekleri yaşanmıştır." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise Taş Mektep isimli filmin izlenmesi konusunda çağrıda bulundu. Yıldız, "Taş Mektep filmini hepiniz hatırlarsınız. Taş Mekteb'i, yürek yakan bir hatırayı diri tutmak adına gidip izlememiz gerekiyor. Kayseri Lisesi son sınıf öğrencileri, Sakarya Cephesi'ne katıldılar. Taş Mektep dediğimiz Sakarya Lisesi o yıl mezun veremedi." şeklinde konuştu.