Siyaset Bakan Gönül'den tutuklama yorumu: Keşke bunlar olmasaydı

Bakan Gönül'den tutuklama yorumu: Keşke bunlar olmasaydı

03.06.2011 - 16:57 | Son Güncellenme:

.

Bakan Gönülden tutuklama yorumu: Keşke bunlar olmasaydı

MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Kaş’ın tutuklanmasıyla ilgili, "Keşke bunlar olmasaydı, diyoruz. Ama maalesef yargının kararı böyle. ’Maalesef’ kelimesini yargının kararı için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın" dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, seçim bölgesi Antalya’nın Kaş ve Kalkan ilçelerinde seçim çalışması yaptı. Geceyi geçirdiği Antalya Polisevi’nden saat 08.00’de ayrılan Bakan Vecdi Gönül, ilk ziyaretini AK Parti Kaş Temsilciliği’ne yaptı. Daha sonra Kaş Marinası’nda bir çay bahçesinde esnaf ile sohbet eden Bakan Gönül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 600 lira işsizlik maaşı vaadini eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanamayacağını bildiği için böyle bir vaatte bulunduğunu söyleyen Gönül, "Bu rakam milyonlarca kişinin aldığı asgari ücrettir. Eğer söylediği gerçekleşirse işveren çalıştıracak eleman bulamaz" diye konuştu.

8,5 yıllık AK Parti iktidarı için, "Devamını istiyorsanız oyunuza talibiz" diyen Bakan Vecdi Gönül şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Sizden hizmet için oy bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl Antalya’ya gelen turist sayısı yaklaşık 10 milyon civarındaydı. Bu rakam 8,5 yıl önceki toplam rakama eşit bir rakamdır. Bunu daha da artırmak için çalışacağız. Bu arada anketlere bakıp da, seçimin sonucu belli, diye düşünmeyin. Seçim zamanı 24 saat bile çok önemlidir."

İMAMIN MİKROFONU İLE HİTAP ETTİ

Kaş ziyaretinin ardından cuma namazını kılmak için Kınık Beldesi’ne geçen Bakan Gönül, namazını da Kınık Merkez Camisi’nde kıldı. Cami çıkışı bir semt kahvesine geçen Gönül, burada da camiden çıkan cemaate kısa bir konuşma yaptı.

Bakan Vecdi Gönül’ün halka hitap edeceği sırada mikrofon krizi yaşandı. Parti minibüsündeki mikrofon ile başlayan konuşma, teknik bir arıza üzerine cami imamının zimmetindeki mikrofonla devam etti. Vatandaşlardan birinin hoparlörü tuttuğu konuşma sırasında Bakan Gönül, 1 oyun dahi önemli olduğunu belirterek, "Bildiğiniz gibi Almanya’da İkinci Dünya Savaşı öncesi iki parti kuruldu. Nasyonel Sosyalist Partisi’nin liderlik seçimlerini Hitler 1 oy ile kazandı. Eğer o 1 oy olmasaydı belki bugün 55 milyon insan ölmemiş olacaktı" dedi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, konuşmasının ardından basın mensuplarının Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral İsmail Kaş’ın tutuklanması ile ilgili sorusuna, "Keşke bunlar olmasaydı, diyoruz. Ama maalesef yargının kararı böyle. ’Maalesef’ kelimesini yargının kararı için söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın" karşılığını verdi. Bakan Vecdi Gönül, askerliğin kısaltılması ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise "18 aydan 15 aya indirmek bizim elimizdeydi. Onu zaten yaptık. Ancak daha da kısaltmak için Meclis kararı gerekli, Genelkurmay ile görüşmek gerekli ve koordineli bir çalışma gerekli. Yakın vadede böyle bir müjde vermek zor" diye konuştu.