Siyaset Bakan Soylu’nun annesine son görev

Bakan Soylu’nun annesine son görev

15.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Soylu’nun kalp yetmezliği nedeniyle vefat eden annesi Servet Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyelerinin de katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bakan Soylu’nun annesine son görev

 

Gülden Çoktan / İstanbul

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, önceki gün annesi Servet Soylu’yu kaybeden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu acılı gününde yalnız bırakmadı.

Kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Servet Soylu’nun Gaziosmanpaşa Merkez Camii’ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TBMM Başkanvekili Celal Adan, AK Parti Genel  Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve  Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski TBMM başkanları İsmail Kahraman ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi  Ali Yerlikaya, Ankara Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı. Ayrıca iş, sanat ve siyaset camiasından çok sayıda kişi de cenazeye çelenk gönderdi.

Haberin Devamı

‘Hayırlı evlat’

Cenaze namazını Soylu ailesinden Hakkı Soylu kıldırırken, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen de dua etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, “Öncelikle musallada uğurladığımız Servet annemizi Rabbim cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın. Servet annemiz bu millete, vatana hizmet eden bir evladı yetiştirmiş olmanın mutluluğu içerisinde hakka yürüyor. Zira sevgili peygamberimizin hadisi şerifinde de buyurduğu gibi; ‘İnsanlar ölür ondan sonra hayırlı bir evlat, yaptığı bu dünyadaki hizmetler onun için hep kalıcıdır ve bu hizmetler devam ettiği sürece de onlarla hayırla yad edilirler, anılırlar.’” ifadelerini kullandı.

Öte yandan namaz öncesi çevrede yoğun güvenlik önlemleri alınırken ilçedeki birçok billboarda İçişleri Bakanı Soylu’ya başsağlığı mesajları yer aldı. Servet Soylu’nun cenazesi törenin ardından Eyüpsultan Mezarlığı’ndaki aile kabristanında  defnedildi. Camide tabuta omuz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan defin törenine katıldı.