Siyaset Başbakan Erdoğan Meksika'da

Başbakan Erdoğan Meksika'da

09.12.2009 - 10:03 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Erdoğan Meksikada

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki temaslarının ardından gezisinin ikinci durağı olan Meksika’nın başkenti Mexico City’e geldi.

Özel uçak "ANA" ile TSİ 07.15’te Meksika’ya gelen Başbakan Erdoğan’ı, Meksika Uluslararası Havaalanı’nda Türkiye’nin Mexico City Büyükelçisi Alev Kılıç ve öteki yetkililer karşıladı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen de Meksika’ya geldi.

TSİ ile akşam saatlerinde temaslarına başlayacak olan Başbakan Erdoğan, önce Ulusal Vatan Anıtı;na çelenk koyacak. Cumhurbaşkanlığı Resmi Konutu Los Pinos;ta yapılacak resmi karşılama töreninin ardından Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Felipe Calderon ile başbaşa bir görüşme yapacak. Heyetlerarası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Calderon ve Başbakan Erdoğan ortak bir basın toplantısı yapacak. Toplantının ardından Calderon, Başbakan Erdoğan onuruna yemek verecek. Başbakan Erdoğan, daha sonra Osmanlı Kolonisi;nin 1910 yılında Mexico City’ye hediye ettiği saat kulesini ziyaret edecek.

Erdoğan’ın, bu temaslarının ardından Meksika Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi "Matias Romero Enstitüsü’nde" bir konuşma yapması bekleniyor.