Siyaset Başbakan Erdoğan'dan Konya'da önemli mesajlar

Başbakan Erdoğan'dan Konya'da önemli mesajlar

26.04.2014 - 15:01 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Erdoğandan Konyada önemli mesajlar

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK’ın desteğiyle Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin açılışını yaptı. Erdoğan, "Bu seçimde de hamdolsun milletim laf üretenler ile hizmet üretenlerin ayrımını en güzel şekilde yapmıştır. ’Takiye, yalana, iftiralara hayır’, hizmete, gerçek anlamda ’Evet demiştir. Kopyalama hizmete değil, hakiki hizmet, bunu iyi ayırt edin" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim kapsamında 28 Mart’ta yapılan mitinge ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle katılamadığından dolayı teşekkür ziyareti için bugün Konya’ya geldi. İstanbul’dan özel ’Ana’ uçağı ile Konya’ya gelen Başbakan Erdoğan, ilk olarak TÜBİTAK’ın desteğiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan’ın gelişi nedeniyle havalimanına sivil arac alınmayınca, yolcular valizlerle güvenlik noktasından aprona kadar gitmek zorunda kaldı. Törende Başbakan Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan eşlik etti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, tören alanında bulunan Kasımpaşalılar’ın kendisine karşılamasına teşekkür ederek, ”Kasımpaşalı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Doğduğum büyüdüm Kasımpaşalı kardeşlerimin Konya’da olması bizi mutlu etti" dedi.

"LAF BAŞKA, İCRAAT BAŞKA BİR ŞEY"’

Bilim Merkezi’nin açılışıyla Ak Parti iktidarının bilime ve sanata verdiği önemin ispatı olduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Laf başka, icraat başka bir şey. İnanıyorum ki, her geçen gün milletim lafa değil, icraata prim verdiğini gösterecektir. Nitekim bu seçimde de hamdolsun milletim laf ile hizmet üretenlerin ayrımını en güzel şekilde yapmıştır. Takiyeye, yalana, iftiralara ’Hayır’ demiştir. Hizmete, gerçek anlamda ’Evet’ demiştir. Kopyalama hizmete değil, hakiki hizmet, bunu iyi ayırt edin."

Başbakan Erdoğan, 28 Mart’ta yapılan mitinge sağlık nedenleriyle katılamadığını ve teşekkür etmek için Konya’da geldiğini söyledi. Kısa süren konuşma ardından kurdeleyi kesen Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlar Bilim Merkezi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

"KEFENİMİZİ GİYEREK BU YOLA ÇIKTIK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Merkezi’nin açılışınan artından bölgesel yayın yapan Kon TV’nin yeni hizmet binasının açılış törinine katıldı. Tören alanındakilerin ’Dik dur eğilme’, ’Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganları atması üzerine Başbakan Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın. Biz yola çıkarken ne dediysek ordayız. Kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Onun için birilerinin meşru olmayan hevesleri bizleri bu yoldan döndüremez" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, şükran ziyareti için Konya’da bulunduğunu hatırlatarak o dönem

68 miting yaptığını ancak Konya ve Kayseri’ye gelemediğini, seçimlerde 18 büyükşehir arasından Konya’nın birinci, Kayseri’nin de ikinci sırada çıktığını kaydetti. Kurdeleyi kesen Erdoğan, daha sonra televizyon binasında incelemede bulundu. Tören sırasında 11 yaşındaki Emine Eda Babur ise, Başbakan Erdoğan’a, kendi evlerine davet ettiğini ve Erdoğan’ın annesinin vefat etmesinden dolayı üzüntü duyduğunu belirten bir mektup verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya’da yaptığı konuşmada, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimine değindi. Erdoğan, "Şimdi biliyorsunuz 30 Mart seçiminden çıktık, şimdi de 10 Ağustos seçimine gidiyoruz. 10 Ağustos’da Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Tabii ki, partimizin bir adayı olsun. İstiyoruz ki, 10 Ağustos’da birinci turda adayımız inşallah bu ülkenin cumhurbaşkanı olsun. Konya, bu defa sandıklarda çok daha farklı bir şekilde patlasın. Muhalefete gereken cevabı, en güzel cevabı Konya’nın vereceğini inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

İSTEDİKLERİNİ ALAMAYANLAR, SANDIK DIŞI YOLLARA BAŞVURDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Merkezi ve bölgesel yayın yapan Kon TV’nin açılış töreninin ardından Şehir Meydanı’nda düzenlenen 34 yatırımın toplu açılış törenine katıldı. Miting alanına ise polis helikopteriyle havadan sürekli kontrol edildi. Yaklaşık 50 bin kişiye hitap eden Başbakan Erdoğan, Konya’nın 31 ilçesinin isimlerini tek tek söyleyip, selamladı. Erdoğan, seçim çalışması sırasında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları üyesi Talha Bayrakçı’ya rahmet dileyip, ailesine başsağlığı diledi.

KİRLİ İTTİFAKLA ÜZERİMİZE GELDİLER

Van ve Diyarbakır mitingini kısık sesle de olsa gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, Konya ve Kayseri mitinge katılamadığını ve televizyondan izlediğini kaydetti.

Haberin Devamı

30 Mart seçimlerinden öncesi yaşanan olayları değinen Erdoğan, şunları söyledi:

”Sandıkları istediklerini alamayacaklarını anlayan, istedikleri sonuca ulaşılamayacaklarını anlayan çevreler, sandık dışı, hukuk dışı, demokrasi dışı yollara başvurdular. Nasıl saldırılara maruz kaldığımızı sizlerde gördünüz. Şahsıma, aileme, arkadaşlarıma çok ağır saldırılarda bulundular. Hükümetimize, partimize çok ağır taarruzlar yaptılar. Hatta çok daha ağıra gittirdiler, birliğimize, kardeşliğimize, bağımsızlığımıza, ülkemize ve milletimize de kast ettikler. Başka zeminlere, ahlak dışı zeminlere çekmek istediler. Centilmence bir yarış yerine ahlaksızca, edepsizce, hatta son derece kirli ittifakla üzerimize geldiler. Gerek muhalefet partileri, gerek diğer çevreler, ellerinde her türlü imkanı kullanarak, milli iradeyi teslim almak, Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak istediler. Ama sizler bu oyunu gördünüz. Sizler kurulan tuzağı, kumpası hissettiğniz. Gezi olayları ile başlayan sürecin 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle devam ettiğini Konya ve halkımız anladınız ve 30 Mart’ta gereğini yaptığınız. Gezi olayları Türkiye’de milli iradaye yönelik ilk darbe girişimin ilk tezgahıydı. Bu darbe girişi 17 ve 25 Aralık girişimiyle sonucu ulaştırılmak isteniyordu. Allah razı olsun. Sağolsun, var olun.”

KİRLİ İTTİFAKLARLA, HÜKÜMETİ DEVİRMEK İSTEDİLER

Erdoğan, ”Bir kısım yargı içindeki çete mensuplarını kullanarak, bir kısım emniyet içindeki örgüt mensuplarını kullanarak içeriden ve dışandan kirli ittifaklar kururak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmek, yerine de kendi arzuladıkları gibi bir hükümet kurmak istediler. Mevcut hükümetten millet son derece memnun. Ama birileri bu hükümetten memnun değildi. Kimdi onlar. Kendi şahsi ve örgüt çıkarları zedelenenler, bu hükümetten rahatsız oldular. Faiz yoluyla elde ettikleri milyarlarca doları kaybedenler, istikrarlı ekonomiden rahatsız oldular. Türkiye’nin mazlumlarına el uzatan, hakkı savunan, hakkı savunan gibi” dedi.

’VUR VUR İNLESİN, HAŞİM BAYRAM DİNLESİN’

Başbakan Erdoğan’ın konuşması sırasında miting alanındakiler ’Vur, Vur inlesin, Haşim Bayram dinlesin’ sloganını attı. Sloganın ardından konuşmasına kaldığı yerden devam eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

”İçeride ve dışarda bizim o dış politikamızdan rahatsız oldular. Çözüm sürecinden ve bu milletin kardeşliğinden rahatsız oldular. Türkiye’nin büyümesinden, kürüsel projeler icraa etmesinden rahatsız oldular. Mısır’da oynamak istedikleri oyunu Türkiye’de de oynamak istediler. Ukrayna’da oynadıkları oyunu Türkiye’de oynamak istediler. Türkiye’yi istikrarsızlaştırarak, zayıflatarak, Türkiye’de kaos, kriz, belirsizlik oluşturarak millete kaybettirmek ama kendilerine, kendi örgütlerine kazandırak istediler. ”

MUHALEFET PARTİLERİ MAŞA OLDULAR

Erdoğan, ”Ne yazık ki bu ülkenin bazı muhalefet partileri, bu aleni darbe girişiminde maşa oldular. Şu anda CHP ve MHP içinde 30 Mart öncesi yapılan kirli ittifak, artık yüksek sesle konuşuluyor. Hem öyle bir kirli ittifaka girdiler, hem de seçimi kaybettiler. Ey CHP ne aldın yüzde 28, ey MHP sen ne aldın yüzde 15. Koyun bunları üst üste ne yapıyor yüzde 43 yapıyor öyle mi. Bakınız yüzde 43 yapan bunların toplam oyu bizim aldığımız oyun aldığı oyun altında kaldı mı, kaldı. Yüzde 45.5 biz, yüzde 43 onlar. Bizim aldığımız oyun altında kaldı mı, kaldı. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez . 30 Mart’ta sandıktan AK Parti birinci olarak çıkmazsam, ben bu görevi bırakacağım dedim. Ne dedim, ey Kılıçdaroğlu sen çıkmazsan bırakacak mısın? Bahçeli sen çıkmazsan bırakacak mısın? 17 yıldır MHP’nin başında, öbürü de 5 yıldır başında. Hep arkadan nal topluyorlar nal. Bizim ise 8 seçime girdik, hep birinci olduk. Siyasetin amacı olmalı. Bunlar gücünü koltuktan alanlar. Biz ise koltuğa güç katanlar, farkımız bu.

Şu anda bu partilerin içinde kavgalar başladı, gündemi değiştirme çalışıyorlar” diye konuştu.

PENSİLVANYA’DA NE İŞİN VAR

Başbakan Erdoğan, Pensilvanya’daki zaat olarak hitap ettiği Fethullah Gülen’i sert eleştirerek, şunları söyledi:

”Tarih bir darbe girişimini asla unutmayacak, Tarih boyunca oradan hiç çıkmayacak, Pensilvanya’daki zaatiyanları aldılar değil mi. Ben onlara tavsiye de bulunuyorum Pensilvanya’daki zaat samimiysen, dürüstsen, eğer herhangi bir sıkıntın yoksa, yasal sıkıntı yoksa, inzivaya çekildi biliyorsunuz. İnzivaya çekilmek için Konya’dan, Erzurum’dan, İstanbul’dan daha güzel bir yer olabilir mi? Ankara’nın Hacıbayram Veli oradan daha güzle bir yer olabilir mi? Hadi o zaman çık Türkiye’ye gel. Niye Türkiye’ye gelmiyorsun. Pensilvanya’da ne işin var? Hani vatanseverdin, milliyet perverdin, çık Türkiye’ye gel oradan tezgah kurma. Unatma tezgahların üstünde bir tezgah vardır, o tezgah bir gün seni de vuracaktır. Bu oynanan oyunlar yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor ve bunun hesabı da sorulacaktır. Mevlana Hz. ne diyor ’Gel her ne olursan ol, yine gel.’ Konya’ya sırtını dönenin, kendi ülkesine sırtına dönenin ilimle, maneviyatla işi olmaz. Sizin 30 Mart’ta sandıkta verdiğiniz mesajı siz çok iyi okuduk. Biz bu örgütten ülkelerine yaptıkları ihanetin hesabını soracağız. Şu an sormaya başladık, sormaya da devam edeceğiz.”

DİRENCİ KIRACAĞIZ

Erdoğan, ”Bu örgütün yargı içindeki, emniyet içindeki ve diğer kurumlardaki uzantılarından ve diğer çevrelerdeki uzantıları tarafından direnç gösteriliyor. Biz o direnci de kıracağız, paralel devlete asla müsade etmeyeceğiz. Bakın bunlar Anadolu’da Trakya’daki, temiz saf iyi niyetli kardeşlerimin, emeğine himmet adı altında göz diktiler, onun ekmeğine göz diktiler. Bunların okullarına, dershanelerine, tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Önümüzdeki yıl bunların okullarına, çocuklarınızı katiyyen göndermeyin. Bunların televizyon ve gazeteleri ile bunların iftira üreten medyalarına tavrınızı koyun. Bu yetmez hukuk içinde demokrasi içinde yaptıklarının hebsaplarını verecekler. O gizli dinlemelerin, gözetlemelerin, montajların, şantajlarının her türlü hesabını verecekler. Türkiye Cumuhuriyeti hükümetine yaptıkları darbe girişiminin hesabını verecekler. MİT’in TIR’larını durdurmanın, Türkiye’yi teröre destek veren bir ülke gibi göstermenin hesabını verecekler. Dışişleri Bakanlığı’ndaki dinlemenin bu büyük ihanetinde hesabını verecekler. Biz Allah’tan başka kimseden korkumumuz ve çekinceğimiz yok bunu bilin. Biz gücümüzü haktan ve halktan alıyoruz. Sonuna kadar siyaseti, milli iradeyi, sandığı savunacağız, biz özgürlüklerin istismarını yapmayacağız, özgürlükleri samimiyetle savunacağız” diye konuştu.

SEN KİMSİN?

Fethullah Gülen’e eleştirilerini sürdüren Erdoğan, ” ’O Nerde Doğrudur’ ifadesi Pensilvanya’daki zaata yönelik söylenilse bu irtikadi sorundur. Öyle bir şey olamaz. Kimmiş o ya, ne demek o ’o nerde doğrudur.’ Miraç’tan sevgililer sevgilisi indiği zaman müşrikler, Ebu Bekir Sıddık’e geldiler, ’senin ki gene sapıttı, bir şeyler söylüyor’ dediler. Hz. Ebu Bekir Sıddık, müşritlere şunu söyledi ’O ne diyorsa doğrudur”. Çünkü o sevgililer sevgilisine öyle iman etmiştir. O bizim peygamberimiz Hatemül Embiya, günahsızdı. O hatadan biriydi. Hata yapacağı zaman ikazlar geliyordu. Bununla ilgili mukaddes kitabımızda uyarı sureleri, ayetler var, bunlar geliyordu. Neymiş, Pensilvanya’daki zaat söylerse doğruymuş. Böyle saçmalık olabilir mi? Fakat beyni yıkanan çevredeler o samimi saf kardeşlerime sesleniyorum. Bu oyuna gelmeyin. Biz kuluz. Ne Cumhurbaşkanı, ne meclis başkanı ne Erdoğan, biz de hata yaparız. Biz günahkar kullarız. Ama ne kadar az günahımız olursa, Allah’ın huzuruna o kadar az yükle gideceğiz. Bu kibirle olmaz, bu grurur olmaz, kibri, gururu ayakların altına alan bir topluluk olmaya mecburuz. Biz hizmetkar olmaya geldik. Bize allah yeter, bize millet yeter.”