Siyaset Başbakan Yıldırım:Bütün terör örgütlerinin hesabını göreceğiz

Başbakan Yıldırım:Bütün terör örgütlerinin hesabını göreceğiz

03.11.2017 - 11:47 | Son Güncellenme:

Memleketi Erzincan'a giden Başbakan Binali Yıldırım,"FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C, PYD adları ne olursa olsun hepsinin hesabını soracağız. Türkiye'yi teröre teslim etmeyeceğiz. Bu bayrak inmez , bu ezan dinmez, Türkiye bölünmez, bu millet yenilmez"dedi. Erzincan'a yatırımların müjdesini veren Yıldırım, "Mvcut aşağıda merkezdeki hastanenin yerine de 600 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Böylece Erzincan sağlığın da merkezi haline geliyor. Önümüzdeki sene de Kemah, İliç, Kemaliye'yi doğalgazla buluşturacağız. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Erzincan'a da uzayacak"dedi. Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, "Enflasyon beklentimizin üzerinde çıktı ama hedefimiz tek haneye indirmek"dedi.

Başbakan Yıldırım:Bütün terör örgütlerinin hesabını göreceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da havalimanında vatandaşlara seslendi. Yatırım müjdelerini sıralayan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:Bugün Erzincan'a yine müjdelerle, yine yeni yatırımlarla beraber geldik. Yalnız gelmedik. Yiğit hemşehrilermiz, Erzincanlılar burada. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Şehitlerimiz var, yakınlarının başı sağ olsun.FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C, PYD adları ne olursa olsun hepsinin hesabını soracağız. Türkiye'yi teröre teslim etmeyeceğiz. Bu bayrak inmez , bu ezan dinmez, Türkiye bölünmez, bu millet yenilmez. Yarın tarihi bir gün. Yıllardan beri beklenen Kemaliye Dutluca yolunun temelini atıyoruz. Yolları böldük vatandaşı birleştirdik. Ama şunu unutmayın yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz. Artık Türkiye kendi otomobilini de yapacak. Yıllardır kriz tellallığı yapanlar, biz yapamayız diye konuşanlar artık hiçbir mazeret bulamayacak. Yerli otomobil Türk mühendisinin akıl ve alın teri ile üretilecek.

Haberin Devamı

Yıllardır kriz tellallığı yapanlar artık hiç bir mazeret bulamayacak. Yerli otomobil alın teriyle üretilecek. 15 yıldır ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için canla başla çalılıyoruz. AK Parti 15 yıldan beri 20 bin kilometre yeni bölünmüş yol yaptı. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. TOKİ, 11 bin konut yaptı Erzincan'a. Mevcut hastanenin yanına 250 yataklı yeni bir blok yapılıyor. Yetmez, mevcut aşağıda merkezdeki hastanenin yerine de 600 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Böylece Erzincan sağlığın da merkezi haline geliyor. Önümüzdeki sene de Kemah, İliç, Kemaliye'yi doğalgazla buluşturacağız.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili konuşan ve "bugün açıklanan enflasyon rakamlarının beklentinin üzerinde olduğunu ifade eden Yıldırım,"Hedefimiz önümüzdeki yıldan itibaren bunu tek haneli orana düşürmek" dedi. Yıldırım şöyle devam etti:"Enflasyon bir sonuç. Şu anda bugün açıklanan oran yüzde 11.9. Bizim beklediğimizin üzerinde bir sonuç. Hedefimiz önümüzdeki yıldan itibaren bunu tek haneli orana düşürmek. Bu konuda yaptığımız çalışmalar var, aldığımız önlemler var. Bunun önümüzdeki zaman diliminde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Sonuç bizim beklediğimizin üzerinde bir enflasyon var. Bundan sonra amacımız bunu daha da aşağıya çekmek. İstikrar ve güveni sürdürülebilir hale getireceğiz. Enflasyon da doğal şartları içinde inmiş olacak"dedi.

Haberin Devamı

5 MİLYARALIK 25 PROJEYE START VERDİK

Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK), toplam maliyeti 5 milyar doları bulan 22 projeye de imza attıklarını belirten Yıldırım,
"Burada tabii hava savunma sistemi var, tank modernizasyonu var, elektronik koruma sistemleri var, gemiler var. İçişleri Bakanlığımızın, jandarmanın ihtiyaçları var, toplam 22 proje. Bütün bunlarda karar alındı ama önemli tarafı şu, projelerde yerlilik oranı oldukça yüksek.Bize bazı ülkeler kısıtlamalar getirmeye çalışıyor ancak biz böyle bir politika izlemiyoruz. Şu anda savunma sanayimizde kararlılık devam ediyor"diye konuştu.