Siyaset Başbakan Yıldırım'dan Reina saldırganı ile ilgili ilk açıklama

Başbakan Yıldırım'dan Reina saldırganı ile ilgili ilk açıklama

17.01.2017 - 10:22 | Son Güncellenme:

Reina saldırganının yakalanması ile ilgili Başbakan Yıldırım, "Teröristin sorgusu devam ediyor. Bunun arkasındaki iradeyi bulmak lazım" dedi. Erken seçim tartışmalarına da son noktayı koyan Yıldırım,"Seçimler 2019'da planlandığı gibi olacak" dedi.

Başbakan Yıldırımdan Reina saldırganı ile ilgili ilk açıklama

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi açıklama yaptı. Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden Ebu Muhammed El Horasani kod adlı terörist Abdulkadir Masharipov'un yakalanması ile ilgili konuşan Yıldırım "Reina saldırısını gerçekleştiren ve birçok insanın hayatını kaybetmesine sebep olan alçak terörist dün yapılan operasyonla ele geçirildi. Şu an sorgulaması devam ediyor. Bununla ilgili birçok detay var ama bu kadarını söylemekle yetinelim. Zamanla gelişmeler hakkındaki bilgiler verilecek. Önemli olan bu alçak saldırının failinin yakalanmış olmasıdır. Bunun arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasıdır. Bu bizim için önemli gelişme olur" dedi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yarın yapacakları görüşmeye ilişkin soruya "Görüşmeye ilişkin benim bir görüşüm yok. Bir araya gelecekler. Ne konuşacaklar bilmiyorum. Anayasanın birinci tur oylaması tamamlandı. Ama Sayın Bahçeli'nin açıklamalarından ne konuşacakları aşağı yukarı belli oluyor" karşılığını verdi. "Anayasa değişikliği teklifinin 2. tur oylamasında bir sürpriz bekliyor musunuz, referandum için netleşen tarih var mı?" sorusu üzerine Yıldırım, bir sürpriz olmadığını belirtti. AK Parti gurubunun "kaya" gibi olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İkinci turda da gideceğiz, oylarımızı atacağız inşallah. Türkiye'nin yönetim sistemini değiştiren yeni anayasasını milletin önüne götüreceğiz. Bu bizim MHP ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bir değişikliktir. Birinci turda sonuç neyse ikinci turda da o olur. Referandum konusunda bizim hiçbir tereddüdümüz yok." dedi.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

Yıldırım, erken seçim iddialarına ilişkin soruyu ise şöyle cevapladı: "Erken seçim için herhangi bir sebep var mı? Arkadaşlar, faraziyeler, ihtimaller üzerine amel olmaz. Önce bir gidelim. Herhangi bir tereddüde mahal yok. Meclisten anayasa geçecek inşallah, ikinci turda da birinci turda olduğu gibi ve referanduma gideceğiz. Milletimize bu değişikliği en güzel şekilde anlatacağız ve ondan sonra da yolumuza devam edeceğiz. Seçimler 2019'da planlandığı şekilde olacak. Erken seçim konularını gündeme getirerek ülkedeki istikrar konusunda tereddüt oluşturmaya gerek yok. Vatandaşlarımız, iş alemimiz, planlarını yapsınlar, yatırım planlarını ertelemesinler, istikrar devam ediyor. Türkiye ekonomi alanında, istihdam alanında ve kalkınma-büyüme alanında gerekli adımları kararlılıkla atmaya devam edecek."

EKONOMİ KOORDİNASYON TOPLANTISI

Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ekonomi konulu toplantıda, ekonomiye ilişkin alınan kararların gözden geçirildiğini, bundan sonra yapılması gerekenler üzerinde konuşulduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Birçok ülkenin ekonomik göstergelerinden daha da iyi durumdayız. Bugün kurda yaşanan dalgalanmalar geçicidir, etkileri de sınırlı olacaktır. Hükümetimiz reel sektörün gelişmesine, reel sektörün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirleri almaya devam edecek. Diğer yandan da Merkez Bankası, kendi yetkileri çerçevesinde alması gereken tedbir ve yapması gereken uygulamaları sürdürecektir. Gelecek dönemde Türkiye, istikrar içinde büyümeye devam edecek. İstihdam oluşturulacak, yatırımcılarımıza, küçük ve orta ölçekli işletmelerimize büyük yatırımcılarımıza, kaynağa ve finansmana erişimde gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

FAİZ KARARI...

Yıldırım, "Merkez Bankasının elindeki enstrümanları kullanacağını söylüyorsunuz. Bunun içinde sınırlı da olsa bir faiz artışı olması söz konusu mu sizin düşüncenize göre. Her ne kadar Merkez Bankası bağımsız olsa da..." sorusuna karşılık, "Bağımsız olduğuna göre o kararı benim açıklamam, söylemem yanlış olur. Merkez Bankası karşılaştığı şartlar içinde hangi tedbiri alması gerekiyorsa bunu almakta tereddüt etmeyecektir. O bakımdan benim burada Merkez Bankası adına açıklama yapmam doğru olmaz." dedi.