Siyaset Başbakan'dan Demirtaş'a sert tepki

Başbakan'dan Demirtaş'a sert tepki

04.09.2016 - 16:53 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, HDP Eşbaşkanı Demirtaş'ın PKK terör örgütü değildir" sözlerine sert tepki gösterdi. Yıldırım, "Ben soruyorum Tahir Elçi'yi kim katletti?Dürümlü'de 16 vatandaşımızı kim katletti. Gel bunu Dürümlü'de söyle" dedi.

Başbakandan Demirtaşa sert tepki

Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde yatırım ve teşvik paketini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım daha sonra Diyarbakır'da düzenlenen toplu açılış töreninde konuşuyor. Konuşmasında "Birlik ve beraberliğimizin en büyük düşmanı PKK'dır, FETÖ'dür. İkisinin de amacı Türk ve Kürt kardeşlerimizi hedef alıp çatışma çıkarmak. Bu alçakça planı bozan kardeşliğimizdir" diyen Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

Haberin Devamı

15 Temmuz 81 vilayetimizin yüreklerinin birlikte attığı gündür. Bir kez daha kardeş olmanın beraber olmanın ne demek olduğunu bütün dünyaya Diyarbakır'dan gösterdiniz. Bütün darbecilerine, PKK terör örgütüne, DAEŞ'e karşı biriz, beraberiz Türkiye'yi böldürtmeyiz dediniz. Demokrasimize ve Milli iradeye hep birlikte destek çıktık. FETÖ'nün militanları Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınması için attığımız adımları engelleyemeyecekler.

DEMİRTAŞ'A SERT TEPKİ

HDP Başkanı Almanya’dan sesleniyor. ‘PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmiyoruz’. Almanya’dan konuşacağına Tanışık köyünde, Altınışık’ta konuş. Diri diri yaktığınız Diyarbakır’daki 5 vatandaşımızın yanında konuşun. PKK terör örgütü değil öyle mi? Kim bu Mehmetçikleri şehit ediyor?

Haberin Devamı

HDP'nin Eşbaşkanı Almanya'dan sesleniyor, PKK terör örgütü değildir diyor. Tahir Elçi'yi kim katletti? Tanışık köyünde masum aslan yürekli Diyarbakırlı 16 kardeşizimi kim ktaletti. 5 kişiYİ arabanın içinde diri diri kim yaktı. Oya Eronat'ın fidan gibi evladını kim katletti. İşte PKK terör örgütü değildir diyenlere en güçlü ses PKK en alçak terör örgütüdür. Bölücü terör örgütü PKK'nın Kürtler diye bir sorunu yok, Kürtlerin PKK diye bir sorunu var.Terör örgütü ne yaparsa yapsın Silvan Barajını yapacağız, toprak suyla buluşacak.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı operasyonu hakkında konuşan Yıldırım "DAEŞ, YPG, PYD terör örgütü ülkemize zarar vermeyecek hale gelirse o zaman tekrar geri döneriz. Aksi halde ülkemizin güvenliğini korumak, vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak bizim en önemli işlerimizden bir tanesidir. Bunun için gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Uluslararası terör tacirlerine hizmet edecek bir projeye, Suriye'nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit verilmeyecek" dedi.