Siyaset Başika üs bölgesine saldırı: 1 asker şehit

Başika üs bölgesine saldırı: 1 asker şehit

15.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyindeki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin konuşlandığı Başika üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda 1 asker şehit oldu. Saldırıda köyde yaşayan bir çocuk da yaralandı.

Başika üs bölgesine  saldırı: 1 asker şehit

Milli Savunma Bakanlığı’dan yapılan açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine bu gece (dün) saatlerinde roketli saldırı düzenlenmiştir. Atılan üç roketten biri üs bölgesine, diğer ikisi köy içerisine düşmüştür. Saldırıda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, köyde yaşayan bir çocuk da yaralanmıştır.

Haberin Devamı

Bölgede bir SİHA görevlendirilmiş ve gerekli tedbirler derhal alınmıştır. Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır, yaralı çocuğumuza da acil şifalar diliyoruz” denildi.

Koalisyona drone saldırısı

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Erbil Uluslararası Havalimanı’na yönelik drone saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. IKBY İçişleri Bakanlığı açıklamasında, saldırının ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin konuşlandığı havalimanının askeri bölümünü hedef aldığı kaydedildi. Olayda can kaybı yaşanmadığı belirtilirken, bir depoda hasar meydana geldiği ifade edildi.