Siyaset Basılmamış kitaba operasyon meclis gündeminde

Basılmamış kitaba operasyon meclis gündeminde

25.03.2011 - 11:19 | Son Güncellenme:

.

Basılmamış kitaba operasyon meclis gündeminde

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Ahmet Şık’ın basılmamış kitabı için yayınevine yapılan baskın TBMM Genel Kurulu’nda dün tartışma yarattı. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "Bu kitabın nüshası bu ülkede hangi yurtseverdeyse internetten dağıtalım arkadaşlar. Okumadım, okumak istiyorum Ahmet Şık’ı; dağıtılsın Türkiye’ye" önerisini yaptı.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da, Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun Tasarısının görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmalar tutanaklara şöyle yansıdı:

-FETHULLAH GÜLEN TARTIŞMASI ÇIKTI-

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök: Ama gel gör ki, bu gazeteci şu anda bir kitap yazmak istiyor. Kitap ‘İmamın Ordusu’ isimli. Bu kitapta, Emniyet teşkilatı içinde örgütlenen Fethullah Gülen cemaatinin, cemaat, tarikat, çete, ne derseniz deyin ama hayırlı hiçbir kelimeyi kullanamazsınız, olumlu tek bir kelimeyi Fethullah Gülen adından sonra kullanamazsınız. Böyle bir yapılanma içerisinde Emniyet?

AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç: Sayın Baykal da teşekkür etti.

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök: Şimdi bu Fethullah Gülen, Emniyet teşkilatına sızıyor, her birime giriyor, ama her birime, istihbarata, KOM’a, her yere giriyor ve bir gazeteci, araştırmacı bir gazeteci, bu teşkilatı, Emniyet teşkilatı içindeki Fethullahçı yapılanmayı deşifre ediyor, isim isim, makam makam buluyor.

Haberin Devamı

AKP Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün: Savcıya hakaret etme.

İsa Gök: Bu kitap Salman Rüşdi’nin Şeytan Ayetleri sanki. Bulunacak. Emir verildi. Neden? Çünkü Emniyet teşkilatında Fethullah Gülen çetesinin deşifresi yapılıyor. Elhak, bunlar yok edilecek.

İsa Gök: Türkiye en dipte ve biz, basılacak olan?

-"SENİN AR DAMARIN VAR MI?"-

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı: Senin ar damarın var mı?

İsa Gök: Gel buraya, burada konuş, oradan car car konuşma! Hadi oradan!

Mücahit Fındıklı: Ayıp be! Ayıp!

İsa Gök: Hadi oradan! Siz, basılmayan kitapları dahi, nüshaları toplatıyorsunuz, aman okunmasın, aman bilinmesin, aman deşifre edilmesin?

-"GÜLEN, BU ÜLKENİN YETİŞTİRDİĞİ DEĞERLİ BİR KIYMETTİR"-

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ: Sayın hatip, konuşurken, grubumuzu hedef alan, itham eden açıklamalarda bulunmuştur. Ar damarı olmamakla itham etmiştir grubumuzu. Hepimiz diyoruz ki hiçbir organ, makam, merci veya kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Bir başka şey: Fethullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir; seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır, bu ülkenin millî ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor; her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şey gözünün önünde olan.

Haberin Devamı

-CHP’Lİ GÖK’TEN ÖNERİ-

İsa Gök: Hadi oradan! Siz, basılmayan kitapları dahi, nüshaları toplatıyorsunuz, aman okunmasın, aman bilinmesin, aman deşifre edilmesin? Arkadaşlar, korkunun ecele faydası yok. Benim ricam var: Bu kitabın nüshası bu ülkede hangi yurtseverdeyse internetten dağıtalım arkadaşlar. Okumadım, okumak istiyorum Ahmet Şık’ı; dağıtılsın Türkiye’ye, herkes okusun, herkes bilsin.