Siyaset Başkent’te dev buluşma

Başkent’te dev buluşma

15.10.2010 - 01:43 | Son Güncellenme:

Yayın hayatını, yeni yüzüyle, 8 Ekim’den itibaren günlük olarak sürdüren Milliyet Ankara gazetesi için Ankara Sheraton Oteli’nde önceki akşam düzenlenen gecede siyasiler, sanatçılar, işadamları ve sivil toplum örgütü liderleri bir araya geldi

Başkent’te dev buluşma

Başkent Ankara’nın nabzını tutan ve haberleriyle okuyucuların beğenisini kazanan Milliyet Ankara Gazetesi’nin, günlük yayın hayatına başlaması nedeniyle düzenlenen geceye, siyasiler, sanatçı ve işadamları ile sivil toplum örgütü liderleri katıldı. Yayın hayatını, yeni yüzüyle, 8 Ekim’den itibaren günlük olarak sürdüren Milliyet Ankara gazetesi için Ankara Sheraton Oteli’nde önceki akşam bir resepsiyon ve yemek düzenlendi.

YOĞUN KATILIM VARDI
Geceye; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Başkanı Sinan Aygün, çok sayıda Ak Parti, CHP, MHP ve DSP’li milletvekili ile SHP eski Genel Başkanı ve Ankara’nın eski Belediye Başkanlarından Murat Karayalçın katıldı.
Gecede, Çankaya, Etimesgut, Altındağ ve Mamak Belediye başkanları, RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri de hazır bulundu.
Gecede; Bağımsız Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu üyesi Zafer Mutlu, Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Doğan Gazetecilik CEO’su Servet Topaloğlu, Doğan Gazetecilik İcra Kurulu üyeleri Tijen Mergen, Milliyet Gazetecilik Reklam Grup Başkanı Viki Habif, Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Milliyet gazetesi Ankara İdari Temsilcisi Vedat Büyükyılmaz, Milliyet gazetesi yazarları Derya Sazak, Taha Akyol ve Güngör Uras, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir ve CNN Türk Haber Müdürü Hande Fırat da yer aldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basının özgür olması gerektiğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi:
“Milliyet bizim aydınlanma tarihimizin önemli bir kilometre taşıdır. Milliyet bedeller ödemiş bir gazetedir. Abdi İpekçi’yi Milliyet’i düşündüğümüz zaman düşünmemezlik edemeyiz. Milliyet’in yaşamasını hep beraber istiyoruz. Ama bir şey var, bir sorunumuz var. Medya üzerindeki baskılar. Biz demokrasi istiyorsak özgürlük istiyorsak, önce özgürlüğü medya için istemek zorundayız. Medya özgür olmalı ki yurttaş olarak haber alma hakkım olmalı. Eğer benim haber alma hakkım medya mutfağında kesilip makaslanırsa ben yurttaş olarak Türkiye’nin gerçeklerinden kopmuş olurum. Özgür bir basın, güven veren bir basındır. Basının özgürlüğü için hep beraber çaba harcamak zorundayız.”

Haberin Devamı

Ankara artık Milliyet’ine kavuştuMilliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, yaptığı konuşmada, Milliyet’in evrensel gazetecilik ilkelerinin Türkiye’ye yerleşmesine öncülük eden bir gazete olduğunu belirterek, “Bu nedenle ‘basında güven’ olarak anılır. Şimdi Ankara da kendi Milliyeti’ne kavuştu” dedi. Bila, Ankara’da, başkentin siyaset üreten yapısına karşılık, sadece siyaset yaşanmadığını belirterek şunları kaydetti: “Ankara’da günlük yaşam da devam ediyor. İşte Milliyet Ankara sadece başkent için değil yaşayan Ankara kenti için de çıkıyor. Ankaralılar, Ankara’nın yönetimini, denetimine katkıda bulunmak ve verdikleri oyun sorgulamasını yapabilmeleri için Milliyet Ankara yayın hayatına günlük olarak başladı.”

Haberin Devamı

Çelik: Hayırlı uğurlu olsunAk Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de gecede kısa bir konuşma yaptı. Çelik, siyasetçilerin de zaman zaman medyaya “kızdığını” belirterek, “Medyanın olaylara ve kişilere tuttuğu ayna düz olmalıdır. Bu ayna bombeli ya da çukur olduğu zaman görünen de bozuk oluyor” dedi. Medyanın demokrasilerin “olmazsa olmaz” unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Çelik, Milliyet gazetesinin yarım asırı aşıp 60 yıla ulaşan yayın geçmişinin takdire şayan olduğunu söyledi. Türkiye’de gazete okuma oranının düşüklüğünden de bahseden Çelik, “Halkımız gazeteyi okumuyor, ona bakıyor” dedi. Çelik, sözlerini, “Milliyet gazetesi camiasını kutlarım. Allah analı babalı büyütsün, hayırlı uğurlu olsun” diyerek tamamladı.

Milliyet Türkiye’nin önemli markasıdırDoğan Gazetecilik CEO’su Servet Topaloğlu Milliyet gazetesinin Türkiye için çok önemli bir marka olduğunu söyledi. Milliyet’in köklü geçmişi ve güçlü markasının yanında bazı iddiaları olduğundan bahseden Topaloğlu, şöyle konuştu:
“Milliyet sadece habercilik yapmıyor. Bunların okuyucu için, Türkiye için ne anlama geldiğini de anlatıyor. En azından iddiası budur. Bir iddiası da; Milliyet’in sadece muhabir ve köşe yazarları değil etkin olan herkese açık olduğudur. Türkiye’nin herhangi bir yerinde etkin olan, saygın olan bir kişi etkin tanımımızdadır. Milliyet Türkiye’nin gazetesidir. Milliyet Ankara ile de Başkent’in platformu olması iddiasındadır.”