Siyaset ‘Başsağlığı dilediğimizde garipseyen bir ortam var’

‘Başsağlığı dilediğimizde garipseyen bir ortam var’

17.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı’nın geleneksel Muharrem Ayı İftar Programı’nda konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, farklı hayat tarzları olan insanların samimi olarak bir araya gelmesinin çok değerli olduğunu belirtti.

‘Başsağlığı dilediğimizde garipseyen bir ortam var’

Son dönemde yaşanan terör olaylarına değinen Gül, “Kanlı olaylarda kaybettiğimiz askerler, polisler ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Suruç’ta, Diyarbakır’da, Ankara’da canlı bombalarla hayatını kaybeden çok sayıda vatandaşımızın, genç, kadın, çoluk, çocuk, hepsini rahmetle anıyorum. Hem bütün milletimize başsağlığı diliyorum hem de hepsinin ailelerinin acılarını paylaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Gül, “Bugün ölülerimize başsağlığı dilediğimizde, bunu bile garipseyen bir ortam ortaya çıkıyor. Bu ortam içerisinde nasıl beraber yaşayacaksınız, nasıl uzun süre herkes birbiriyle beraber olacak?

Veyahut da ölülerin olduğu bir ortamda birbirlerine başsağlığı dilediğinizde, ’Ya, ne oluyor?’ diye sorular ortaya çıkarsa, o zaman sorunun ne kadar derin olduğunu bir kez daha kavramamız gerekiyor” dedi.