Siyaset Baydemir ‘Sıra bana gelecek’ dedi, geldi

Baydemir ‘Sıra bana gelecek’ dedi, geldi

13.01.2010 - 00:54 | Son Güncellenme:

PKK’nın sivil oluşumu KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in ifadesi alındı

Baydemir ‘Sıra bana gelecek’ dedi, geldi

Baydemir, Milliyet’ten Devrim Sevimay’a “Gidişat bu şekilde devam ederse hiç şüphem yok ki sıra bana gelecek” demişti.
Avukatıyla adliyeye giden Baydemir, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’na 5 saat ifade verdi. Baydemir’e, KCK yapılanmasının yanı sıra kapatılan DTP’nin 99 belediye başkanı ve 10 İl Genel Meclisi Başkanı adına yapılan açıklamanın da sorulduğu öğrenildi. Açıklamada, “terörist Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki şartlarının sürekli ağırlaştırıldığı ve işkenceye dönüştürüldüğü” ileri sürülmüştü. KCK operasyonu çerçevesinde 11 ilde eşzamanlı başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 36 kişiden 7’si belediye başkanı 23 kişi tutuklanmıştı.
Baydemir, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, GAP Belediyeler Birliği, kapatılan DTP ile ilgili soruların kendisine yöneltildiğini ifade ederek “Derhal tutuklu bulunan belediye başkanı arkadaşlarımın ve diğer siyasetçi arkadaşlarımın da serbest bırakılması lazım” dedi.

Sıra bana gelecek demişti
Baydemir, geçtiğimiz hafta kendisiyle röportaj yapan Devrim Sevimay’ın “KCK operasyonları kapsamında neden gözaltına alınmadığı” yönündeki sorusu üzerine “Gidişat bu şekilde devam ederse hiç şüphem yok ki sıra bana gelecek, çünkü emin olun Necdet Atalay, Fırat Anlı ve diğer bütün belediye başkanları, hatta genel müdürüm Yaşar Sarı, danışmanım Muharrem Erbey ne yapmışlarsa, ben de aynısını yapmışım. Peşinen kabul ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.