Siyaset Baykal: Adalet ve hukun içine güve girdi

Baykal: Adalet ve hukun içine güve girdi

31.03.2011 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

Baykal: Adalet ve hukun içine güve girdi

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Adaletin içine güve girdi. Hukunun içine güve girdi. Türkiye bir kırılma noktasına doğru gidiyor. Bu gidiş iyi gidiş değil. Türkiye’ye yakışan gidiş değil. Değişmesi lazım" dedi.

Haberin Devamı

Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumartesi günkü Antalya programı öncesi memleketine geldi. Seçim çalışmalarının ikinci etabını başlatan Baykal, saat 10.30’da Antalya Havalimanı’na indi. Baykal’ı, İl Başkanı Özer Ülken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve sayıları 100’e yaklaşan CHP Antalya milletvekili aday adayları karşıladı. Deniz Baykal’ı karşılamaya Antalya toplu ulaşım şoförleri de katıldı. Minibüs ve otobüsleriyle havalimanına gelen şoförler "Otobüs minibüs birleşmesinden dolayı CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner’e teşekkür ederiz" yazılı dövizler taşıdı. Baykal, esnafa gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti, hepsiyle el sıkıştı.

Haberin Devamı

Baykal, daha sonra CHP’li Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Yenigün Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nin açılış törenine katıldı. Baykal, Antalya’nın Türkiye’nin en hızlı gelişen, en hızlı büyüyen kentlerinin başında gelmesine rağmen zenginleşmenin kör kişisel rant kavgasıyla ortaya çıkmadığını söyledi. Bunun en önemli dayanağının da Antalya’daki belediyecilik uygulamaları olduğunu kaydeden Baykal, "Belediyelerimiz dürüstlük anlayışının egemen olduğu yerlerdir. Yanlışı, hatası olabilir. Onlar önemli değil. İyi niyet vardır. Antalya’ya zarar vermek, birisinin çıkarını sağlamak için yanlış iş yapamaz. Bu belediyelerin temel zihniyetini unutmayınız. Bu sosyal demokrat anlayıştır, sosyal demokrat dünya görüşü ve değerlerdir" diye konuştu.

Türkiye’de adalet ve hukukun çok ciddi biçimde çürümeye başladığını öne süren Deniz Baykal, şunları söyledi:

"Adaletin içine güve girdi. Hukunun içine güve girdi. Türkiye bir kırılma noktasına doğru gidiyor. Bu gidiş iyi gidiş değil. Türkiye’ye yakışan gidiş değil. Değişmesi lazım, düzelmesi lazım. Artık sona ermesi lazım. Bir yeni açılımın gerçekleşmesi lazım. Bunları biliyoruz. Türkiye’deki bütün sorunları dikkatle izliyoruz. Ama şunu hepimiz kabul etmeliyiz ki, ülkede bu karamsarlığa, sıkıntılara, olumsuzlara rağmen Antalya bir başkadır. Her bakımdan başkadır."

Haberin Devamı

Antalya’da kadın erkek ayrımı, inanç, din, mezhep, köken ayrımı olmadığını dile getiren Deniz Baykal, "Bizim içimize güve girmedi. Antalya ağzının tadını koruyor. Huzurunu koruyor. Aman ha, ağzınızın tadını bozmayın. Aman ha Antalya’nın ağzının tadını bozmayın. Aman ha huzurunuzu kendiniz kaçırmayın" diye konuştu.

Kentin bu siyasi anlayışının kente 10 milyon turist gelmesini sağlayan birleştiri, kaynaştırıcı bütünleştirici işlevi bulunduğunu kaydeden Baykal, "Bu anlayışın daha da güçlenerek devam etmesi için bütün hemşerilerimden yardım ve destek bekliyorum" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Baykal açılışın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Baykal, Büyükşehir’de Başkan Mustafa Akaydın’dan belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.