Siyaset Baykal: Deniz Feneri'nde geç kalındı

Baykal: Deniz Feneri'nde geç kalındı

16.10.2009 - 17:56 | Son Güncellenme:

.

Baykal: Deniz Fenerinde geç kalındı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, Almanya'da ortaya çıkan Deniz Feneri davasının Türkiye ayağının ortaya çıkması için 2 yıldan beri uğraştıklarını söyleyerek, "Siz orada mahkumiyete neden olacak belge olmasına ihtimal veriyor musunuz, minareyi çalan kılıfını çoktan hazırladı gitti yerleştirdi aldı götürdü. Bunun takdirlerinize sunuyorum. Haklılığımızın önemi ortaya çıkıyor. Geciktirip süründürerek örtbas ederek konuları toplumun dikkatinden kaçırmaya çalışıyorlar. 1.5 yıl sonra milletimize bu konulara el koyacak.ödedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bugün öğleden sonra özel bir helikopterle Edirne'nin Keşan ilçesine geldi. Belediye otobüs terminalinin yanındaki alana inen helikopterden inan CHP Lideri Baykal'ı Keşan Belediye Başkanı Mehket Özcan ve bölge milletvekilleri karşıladı. Daha sonra yürüyerek belediye toptancı halinin açılışını yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal burada yaklaşık 2 bin kişiye seslendi.

DENİZ FENERİNDE GEÇ KALINDI

Haberin Devamı

Keşan'a gelirken önemli bir haber aldığını söyleyen CHP Lideri Baykal, 2 yıl aradan sonra, yılan hikayesine dönen Deniz Feneri olayı nedeniyle baskınlar düzenlendiğini söyleyerek, "Almanya üstüne gitti bitirdi. Olay bizim olayınız sahtekarlığı yapan bizim vatandaşımız, parasın kaptıranlar bizim masum vatandaşımız aldatanlar bizim, o para Türkiye'ye gelmiş tesisler kurulmuş televizyon kurulmuş fabrika kurulmuş gemiler almış teşkilat kurmuş simdi Alman liste yolluyor soruşturmuyoruz. Derken bugün açıklama baskın vereceğiz belgeler el koyacağız 2 yıl geçmiş bu olay milletin ağzında biz simdi 2 yıl sonra acaba falan işyerinde mahkum edecek belge bulur muyuz Almanya'daki o deniz feneri ile ilişkiyi ortaya koyan belgelere bakalım diye nihayet karar almışız gitmişiz yakalamaya çalışıyoruz. Sonunda da olsa yargının burada suç işlendiğini kabul ederek birilerinin işyerlerine belge aramak için gitmesine memnun oluyoruz. Siz orada mahkumiyete neden olacak belge olmasına ihtimal veriyor musunuz, minareyi çalan kılıfını çoktan hazırladı gitti yerleştirdi aldı götürdü. Bunun takdirlerinize sunuyorum. Haklılığımızın önemi ortaya çıkıyor. Geciktirip süründürerek örtbas ederek konuları toplumun dikkatinden kaçırmaya çalışıyorlar. 1.5 yıl sonra milletimize bu konulara el koyacak.ödedi.

ÇIKIŞ YOLU VAR

Haberin Devamı

Ülkenin ekonomik sosyal sıkıntıları olduğunu bu dönemden çıkmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve 'sıkıntılı dönemin sonuna geliyoruz' diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Siyaset her zaman değişim getirir. Hiçbir şey yerinde olmaz sürekli değişim, yenilenme yeni bir başlangıç şansı daima vardır. Türkiye böyle bir noktaya geliyor. Önümüzdeki kısa sürede 1.5 yıllık süre içinde 2011 de Mayıs ayında Türkiye yeni bir dönem içine girecektir. Bunu hep beraber görüyoruz. Sorunları çözmeye yönelik yeni bir iktidar dönemi kaçınılmaz hale geldi. Gerçekleştirmenin hazırlıklarını yapıyoruz. O günlere hep beraber oluşalım. "diye konuştu.

ATATÜRK KİMSENİN KÖKÜNE BAKMADI

Hükemetin 'açılım' tartışması çıkardığını, gece gündüz açılım edebiyatı yaptığını ve olduğunun, netleşmediğini, içinin doldurulamadığını kaydeden CHP Lideri Baykal, "Kürt diye başladılar, bölünüyor gibi olunca korkup demokratik açılım dediler, milli birlik açılımı dediler, ama bir türlü konu kamuoyunu rahatlatacak huzura kavuşturacak anlayış ortaya konamadı. Son günlerde açılım ciddi tepkiler çekiyor millet huzursuz oldu. Etnik köküne göre ne ayırıyorsun farklı insanlar gibi tekrar tekrar vurgulayarak bunları dile getiriyorsun devlet sağlam temel üzerine kuruldu. Atatürk ve arkadaşları Türkiye'yi kurarken kimseyi köküne ailesini sülalesine ırkını etnik durumuna göre ayırmayı aklının kenarından geçirmedi. Bu devleti kuruyoruz bütün insanlar Türk vatandaşımıdır hepimiz Türk milletinin parçasıyız dediler. İnsanların mezhebi dini inancı farklı olabilir ama bu milletin eşit parçası olmasına engel teşkil etmez 72 milyon insan varsa hepimizin cebindedir bu ülkenin tapusu.ödedi.

İLKOKULDA TEHLİKELİ SORULAR

Haberin Devamı

AtatürkR'ün yarattığı bu anlayışı sarsmaya, kimseye faydasının olmadığını anlatan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal , "İlkokulda çocuklar birbirine senin anan ne, baban ne sen nesin diye sormaya başladılar. Sakıncalı yanlış şeyler iyi yol değil. Köşeye sıkıştı başbakan manzara karşısında bizimle görüşme gereğini duydu. Temas kuralım onlarla konusalım isi götürüyor izlenimi diye akıl verdiler harekete geçti. Mektup yazdı. Dedi ki ziyarete geleyim meseleleri konusalım. Ben uzun bir cevap verdim ne yanlışlarını hatalarını sakıncalı tuzaklar var bunu ayrıntılı olarak anlattım.ödedi.

Yazdığı mektupta düşüncelerini ortaya koyduklarını ve 20 yıl öncesinden hazırladığımız raporları okuması için Başbakan Erdoğan'a gönderdiğini ifade eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Olur görüselim, bu görüşme kapalı kapalar arkasında milletten gizli, milletin bilgisi dışında görüşme olarak yapılması yanlış olur geleceğimizle ilgili konu ne konuştuğumuzu güne geldiğinde en azından şu anda değilse bile milletimizin öğrenmesine fırsat verecek şekilde görüşmeyi tv kaydına birlikte alalım, gel görüselim kapalı kapalar arkasında gerçeğin ne olduğu anlaşılamayacağı o öyle birisi bu söyle dedikodulara terk edileceği öne arkası belirsiz temas halinde yapılması yanlış olur. Su anda ilan temasımızı buluşmayı tv kaydına alacağız günü geldiğinde tarihe bir belge olarak sunacağız varsan gel dedik.ödiye konuştu.

MİLLETTEN SAKLI OLMAZ

Haberin Devamı

Görüşmenin dedikoduya müsait olmaması, çarpıklığa müsait olmayacak günü geldiğinde her şeyin ortaya konacağı konuşma yapılması gerektiğini kaydeden CHP Lideri Baykal, "Millet düşüncelerimi günü geldiğinde öğrensin. Milletten bunu esirgemeyelim olsun. Ama başbakan bunu görünce önce teşekkür ederim dedi. Sevindik gelecek diye bugün öğrendik ki, başbakan TV de olmaz. Görüşelim tv siz konusalım. Niye olmaz ben düşüncemi millet öğrensin. Eğer sende düşündüğünü öğrenmesine itirazın yoksa kabul ediyorsan gel söyle. Tv siz gelirim diyor. Görüşmeyi sen istedin simdi sen kaçıyorsun. Başbakan muhalefet ile yaptığı görüşmenin millet tarafından öğrenilmesinden neden kaçınıyorsun. Milletten mi Baykal'dan mı kaçıyor. Kapalı kapılar arkasında konuşmak istiyor. Biz milleti koyuyoruz. Kendime bir avantaj değil milletin hakkını koruyorum gerçekleri görsün. Milletin huzurunda konuşmaya hazır değil takdirini halka bırakıyorum. "diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal daha sonra açılışın yaptığı haldeki bir esnaftan bir sepet elma satın aldı. Baykal kendisine ikram edilen el yapımı sarma ve böreklerden yedikten sonra belediyenin oto galericileri sitesinin temelini attı.