Siyaset Baykal ile Sevigen sahaya iniyor

Baykal ile Sevigen sahaya iniyor

03.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal ile eski bakanlardan Mehmet Sevigen’in il ziyaretlerinde bulunacağı ve parti kurmaya hazırlandığı iddiası kulisleri hareketlendirdi.

Baykal ile Sevigen sahaya iniyor

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Edinilen bilgiye göre, aralarında eski milletvekilleri, belediye başkanları ve il yöneticilerinin bulunduğu mevcut yönetime muhalif CHP’lilerden oluşan grubun ziyaret listesinde ilk durak Kocaeli olacak.

Haberin Devamı

Milliyet’in sorularını yanıtlayan Sevigen, yapacakları il ziyaretlerine ilişkin “davet ediyorlar, kahve içmeye gidiyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Biz parti içinde kalmak için yapıyoruz. Partiden ayrılmayacağız. Bizim yeni parti kurduğumuz yok. Parti içinde mücadele edeceğiz. Örgütle konuşmayacak mıyız? Biz ne Mustafa Sarıgül’üz ne Muharrem İnce’yiz. Biz partiliyiz. Gittiğimiz illerde, ilçelerde kendi örgütümüze uğrayacağız. Yönetimin yaptığı yanlışlıkları anlatmaya çalışacağız. Bu en doğal hakkımız. Biz bu partinin kurucusuyuz. Biz partinin içinde kalıp partinin yanlışlıklarını anlatmaya çalışıyoruz. İllerden arkadaşlar davet ediyor, çağırıyorlar. Biz de ziyaret edeceğiz. Kahve içmeye gidiyoruz. Biz, partinin ikinci dönem kurucusuyuz. En doğal hakkım, gördüğüm yanlışlıkları anlatmak.”

Haberin Devamı

‘Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’

Aslı Baykal ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

“Ülkemizin büyük tehditlerle yüz yüze olduğu bir süreçten geçiyoruz. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zamankinden fazla ihtiyacı vardır. Halkımızın tek ümit kaynağı CHP’dir. Bu nedenle, hepimiz, bölünmenin, parçalanmanın; ülkemize, demokrasimize, Cumhuriyet ve Atatürk ideallerine zarar vereceğini bilmeliyiz. CHP birlik ve beraberliğimizin adresidir ve hepimizin özgürce siyaset yapacağı tek çatıdır.”