Siyaset Baykal’ın durumu ciddiyetini koruyor

Baykal’ın durumu ciddiyetini koruyor

19.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üçüncü ameliyatın ardından uyutulan ve solunum desteği verilen Baykal’ın durumu ciddiyetini koruyor. Prof. İbiş “Tomografi bulgularında düne nazaran bizi küçük de olsa umutlandıracak bulgular var” dedi

Baykal’ın durumu ciddiyetini koruyor

Beyin ana damarında tıkanıklık teşhisiyle kaldırıldığı İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın dün geçirdiği 3. operasyonun ardından hâlâ uyutulduğu ve solunum desteği verildiği bildirildi. Dün sabah saatlerinde yeniden çekilen tomografide yeni bir kanama ya da ödeme rastlanmadı. Baykal’ın durumunun stabil seyrettiği, bunun da doktorlar tarafından “olumlu” olarak değerlendirildiği kaydedildi.
‘Ümidimiz var elbette’
Süreci değerlendiren Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, “Deniz beyin durumu düne göre yine ciddiyetini koruyor. Bilinci kapalı, hayati bulguları kontrol altında. Herhangi bir belirgin anormallik yok. Nörolojik bulguları ve beyin fonksiyonları dünle aynı. Tomografi bulgularında düne nazaran bizi küçük de olsa umutlandıracak bulgular var. Kendisine solunum ve beyin fonksiyonu destek uygulamaları devam ediyor. Ümidimiz elbette var” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Prof. Uğur Türe’nin tetkik için hastaneye gelişi hakkında da bilgi veren İbiş, “Deniz beyin kızı Aslı hanımın talebiyle bu kontrol gerçekleşti. Kendisi de yapılabileceğin en iyisinin yapıldığını gördü. Bir meslektaşımızın ailenin talebiyle gelip görmesinde muayene etmesinde bizim için bir sakınca yok” diye konuştu.
Önceki gün yaşanan müdahalelerin ardından yeni bir operasyonun şu an için gerekli olmadığını belirten İbiş, “Stent yerinde duruyor, burada bir anormallik olduğuna ilişkin herhangi bir bulgu yok. Akciğerdeki enfeksiyon da kontrol altında. Ateşi oldukça düştü ve yüz güldürücü durumda” ifadelerini kullandı.
Beyni istirahatte
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili şunları söyledi:
“Uyutulma, beynin istirahate sevk edilmesidir. Bu belli bir süre, 72 saat olur, üç gün olur... Bu şekilde, süre sonunda, inşallah Sayın Baykal bu tedaviden istifade etmiş olarak tedavisini tamamlamış olur. Sayın Baykal’ın rahatsızlığı sürekli takibimizde. Cumhurbaşkanımız gerekli talimatı verdi. Türkiye’deki bütün yetkin hekimler Sayın Baykal’ın sağlık durumuyla ilgileniyorlar. Onların içerisinde Cumhurbaşkanımızın görevlendirilmesini istediği Prof. Dr. Uğur Türe de burada hizmet veriyor.”

Süreci takip ediyor

Baykal’ın durumu ciddiyetini koruyor


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gece Varşova dönüşünde Baykal’ın sağlık durumu ile ilgili devreye girdi. Ünlü Prof. Dr. Uğur Türe, Cumhurbaşkanlığı’na ait bir uçakla gece İstanbul’dan Ankara’ya getirildi. Türe’nin, İbn-i Sina Hastanesi’nde ameliyatları gerçekleştiren ve tedaviyi sürdüren doktorlarla bir araya geldiği, Baykal’ın durumuna ilişkin ortak bir değerlendirme yapıldığı belirtildi. Türe’nin de süreci takip ettiği öğrenildi.

Ziyaretçi akını

Baykal’a ziyaretler dün gün boyu sürdü. Eski Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Abdüllatif Şener ile MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ve Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ da dün hastaneye gelen isimler arasında yer aldı. Arınç, ziyaretinin ardından Baykal’ın siyasette derin izler bırakmış, herkesin takdirle andığı güzel bir siyasetçi olduğunu söylerken, “İnşallah şifa bulacak, bunu ümit ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı