Siyaset Bayramlaşmada gündem OHAL ve Adalet Yürüyüşü

Bayramlaşmada gündem OHAL ve Adalet Yürüyüşü

27.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Siyasi partilerin, bayramların ikinci gününde gerçekleştirdiği geleneksel bayramlaşma ziyaretlerinde ana gündemi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü”, 16 Nisan halk oylamasının ardından TBMM gündeminde bulunan uyum yasaları ve içtüzük değişikliği oluşturdu.

Bayramlaşmada gündem  OHAL ve Adalet Yürüyüşü

Ak Parti Genel Merkezi’nde konukları Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin başkanlığındaki heyet kabul etti. Şahin “Yenikapı ruhunun yeniden dirilmesini ve ülkeye egemen olmasını diliyorum” dedi. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın OHAL’in kaldırılması talebi üzerine Şahin, ülkenin büyük bir saldırıya maruz kaldığını, ne zaman sona ereceğine TBMM’nin karar vereceğini söyledi. Sındır, sürdürülen Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin olarak, “Adalet, dinimizin de aslında çok temel ve kutsal bir değeri. Kimseyle hiçbir husumeti olmayan bir yürüyüş” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Ak Parti heyetine, “Adalet Yürüyüşü’nün vücut açısından yararları var. Sizlere de tavsiye ederim. Arzu ettiğiniz aşamada kucaklarız sizi” dedi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ da yürüyüş güzergahında Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çay içmeleri önerisinde bulundu. MHP, uyum yasaları ve içtüzük değişikliklerinde Ak Parti hükümetine destek vereceğini ilan etti.

MHP’ye sitem

Gök MHP heyetini kabulünde de “Sizin de muhalefet partisi olarak herhalde iktidar partisinin muhalefetin sesini kesmeye çalışan anlayışı karşısında bizlerle beraber karşı duruş sergileyeceğinizi biliyoruz, öyle olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bayramlaşmada gündem  OHAL ve Adalet Yürüyüşü