Siyaset Bayramlaşmaya İstanbul seçimi damga vurdu

Bayramlaşmaya İstanbul seçimi damga vurdu

06.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Siyasi partiler arasındaki geleneksel bayramlaşmalarda ana gündem konusu 23 Haziran’da tekrarla-nacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi oldu.

Bayramlaşmaya İstanbul seçimi damga vurdu

Siyasi partiler arasında geleneksel bayram ziyaretleri dün gerçekleştirildi. AK Parti ve MHP ile HDP arasında, MHP ile de İYİ Parti arasında bayramlaşma olmadı.

Haberin Devamı

AK Parti’yi ilk ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya başkanlığındaki CHP heyeti oldu. Kaya, “82 milyonun bizim sevgi dilimize ve adalet duygumuza ihtiyacı var. Yüreğimizden sevgiyi, de-ğerlerimizden adalet duygusunu hiç kaybetmeyeceğimiz gün Türkiye’nin günüdür. Her şeyin çok güzel olacağı, tüm yurttaşlarımız için mutluluk dolu günler diliyorum” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ise 23 Haziran seçimine değinerek, bayram tatilinde memleketlerine giden İstanbul seçmeninin vatandaşlık görevini yapmak ve oy kullanmak için bayram sonrası dönme-lerinin önemine dikkat çekti.

Seçim duası

AK Parti’ye ikinci ziyareti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım başkanlığındaki MHP heyeti yaptı. Yıldırım’ın umreye gittiğini ve gitmeden önce kendisiyle helalleştiklerini belirten Sarıeroğlu, “Bize de dua etmiş, biliyorum” dedi. Yıldırım ise “Hayırlısıyla seçimi alalım, İstanbul’a hayırlı hizmetlerde bulu-nalım” diye dua ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Milletvekili Orhan Yeğin başkanlığındaki AK Parti heyetini ağırlayan CHP Genel Başkan Yar-dımcısı Ünal Çeviköz, Yeğin’in “Bayramlar bütün rekabetlerin, tartışmaların bir kenara bırakıldığı gün-lerdir” ifadesi üzerine “Keşke bu rekabetler hep bir bayram havası içinde olsa. Bayramdan sonra yeni bir rekabetin içerisine gireceğiz. Ama gönül ister ki bu rekabet kırıcı olmasın” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, CHP ziyaretinde “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun maz-batasının iptal edilmesi her ne kadar ülkemizdeki hukukun düştüğü durumu gözler önüne serse de biz 23 Haziran’da çok daha ciddi bir farkla Sayın İmamoğlu’nun bu hukuksuzluğa cevap vereceğine, vatandaşın sandıkta hukuksuzluğun hesabını göreceğine inanıyoruz” dedi.

Demokratik yarış

Seymen, AK Parti ziyaretinde de “İnşallah demokratik bir yarış olacak. seçim atmosferinden çıkıp daha ciddi sorunlarımıza eğilmemizin zamanı diye düşünüyorum” görüşünü dile getirdi. Sarıeroğlu da “Birlik beraberlik olduktan sonra üstesinden gelinemeyecek hiçbir konu yok” dedi.

Haberin Devamı

BBP’li Ahmet Yelis de Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı bileşenlerinin katılacağı açık oturum önerisini gündeme getirdi. Açık oturum konusunda görüşmelerin partilerin ilgili birimleri arasında yürütüldü-ğünü belirten Sarıeroğlu, “Herhalde bu konuyla alakalı bir değerlendirme olur” dedi.

Şaibe kaygısı

MHP’yi ziyaret eden AK Parti heyetine başkanlık eden Ankara Milletvekili Emrullah İşler, “İnşallah 23 Haziran’da huzur ve kardeşlik içerisinde, şaibesiz bir seçim yaşarız” dedi. MHP Genel Başkan Yardım-cısı Mevlüt Karakaya da “Tabii biz Cumhur İttifakı olarak ittifak adayımızın bu işte başarılı olmasını istiyoruz. Kararı verecek olan Türk milletidir. Hepimiz de ona boyun eğip, kararına rıza göstermek zorundayız” dedi.

‘Parlamenter sisteme dönüş için Bahçeli çağrıda bulunsun’

CHP’nin MHP’ye ziyaretinde ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştiren ve parlamentonun güçlendirilmesi gerektiğini belirten CHP’li Kaya, “Bundan topluma çok fayda gelmedi. Sayın Devlet Bahçeli ‘güçlendirilmiş parlamenter sistem’ diye bir çıkış yaparsa Türkiye yeni bir sürece evrilir” dedi. Karakaya da Türkiye’nin son yıllardaki seçimler nedeniyle rekabet içerisinde olduğunu belirterek, İstanbul seçimlerinin ardından yapısal dönüşümlere ağırlık verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yazarlar