Siyaset BBP: Demokrasiden yana herkesi bildiriye karşı duruş sergilemeye çağırıyoruz

BBP: Demokrasiden yana herkesi bildiriye karşı duruş sergilemeye çağırıyoruz

06.04.2021 - 16:17 | Son Güncellenme:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanlık Divanı'nca "Demokrasiden ve milli iradeden yana olduğunu söyleyen herkesi bildiriye karşı net bir duruş sergilemeye çağırıyoruz" açıklaması yapıldı.

BBP: Demokrasiden yana herkesi bildiriye karşı duruş sergilemeye çağırıyoruz

BBP Başkanlık Divanı, emekli amirallerin yayımladığı bildiri sonrası Genel Başkan Mustafa Destici başkanlığında toplandı. Toplantının ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, bildiri sonrası yaşanan gelişmelerin ve tartışmaların dikkatle takip edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

BBP'nin geçmişte millet iradesine yönelen her girişimin karşısında olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Bundan sonra da kararlılıkla, bu duruşunu devam ettirecektir. İfade özgürlüğüne büyük saygı duyarız, lakin 'ifade hürriyeti' adı altında gece yarısı açıklanan muhtıra gibi bildirilere, 'aksi halde' diye başlayan tehditlere sessiz kalmayız, boyun eğmeyiz ve sineye çekmeyiz. Yargının da gereğini yapacağından zerre şüphemiz yoktur. Demokrasiden ve milli iradeden yana olduğunu söyleyen herkesin de laf ebeliğini, zevzekliği bir kenara bırakarak, demokrasiyi, siyasi partileri, gazi meclisi ve seçilmiş hükümeti hedef alan, tehdit eden bu bildiriye karşı net bir duruş sergilemeye çağırıyoruz. Bildiriyi, muhtevası itibarıyla da tutarsız ve derinliği olmayan bir metin olarak görüyoruz" denildi.