Siyaset BBP'den 'Ayasofya'da bayram namazı kılınsın' başvurusu

BBP'den 'Ayasofya'da bayram namazı kılınsın' başvurusu

26.08.2010 - 15:22 | Son Güncellenme:

.

BBPden Ayasofyada bayram namazı kılınsın başvurusu

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Ramazan Bayramı namazı için bir günlüğüne de olsa Ayasofya'nın ibadete açılması yönündeki talebiyle ilgili, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ile görüştü.

Haberin Devamı

Karacan, "İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ile görüştük. Sayın Bilgili'de konunun İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğüne değil de, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu söyledi. Sunduğumuz dilekçeyi Ankara'ya havale ettiklerini dile getirdiler. Dilekçemizin akıbetini takip edeceğiz" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ RAMAZAN BAYRAM NAMAZINI AYASOFYA MÜZESİ'NDE KILMAK İÇİN İZİN İSTEDİK"

Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, 15 Ağustos 2010 Sümela Manastırı'nda bakanlık izniyle ayin yapıldığını hatırlatarak, "Bu ayinden sonra BBP İstanbul İl Başkanlığı olarak Türkiye'de yaşayan müslüman Türkler adına İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne bir müracaatta bulunduk. Önümüzdeki Ramazan Bayram namazını Ayasofya Müzesi'nde kılmak için izin istedik. Müracaatımızın üzerinden bir hafta geçti. Müracaatımız kamuoyunda duyulduktan sonra bizim tahminlerimizin üzerinde bir kamuoyu oluştu" dedi.

Haberin Devamı

"DİLEKÇEMİZİN AKIBETİNİ TAKİP EDECEĞİZ"

Karacan sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü'ne sunduğumuz dilekçenin akıbetini takip etmek için bugün İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ile görüştük. Sayın Bilgili de konunun İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğüne değil de, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu söyledi. Sunduğumuz dilekçeyi Ankara'ya havale ettiklerini dile getirdi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden dilekçemizin akıbetini takip edeceğiz."

Türkiye'de yaşayan Hristiyan Ortadoksların ayin yapamasına karşı olmadıklarını vurgulayan Karacan, " Ülkemizde yaşayan Ortadoksların ibadetlerini özgürce yapmasını destekliyoruz. Anayasamızda ilgili maddelerce 88 yıl aradan sonra Hristiyanların ayin yapılmasına izin verildi. Bizde Ayasofya'da ibadet izni verilmesi için müracaatta bulunduk. İnşallah sonuç olumlu olur. Demokratik, laik, hukuk devleti bizimde talabimizi karşılar. Ülkemizde yaşayan Hristiyan Ortadokslara gösterilen inanç özgürlüğü hoşgörü inşallah bizede gösterilir" ifadelerini kullandı.

Yazarlar