Siyaset BDP ve DTK'dan Nevruz için büyük hazırlık

BDP ve DTK'dan Nevruz için büyük hazırlık

11.03.2014 - 15:53 | Son Güncellenme:

Nevruz etkinlikleri için BDP ve DTK büyük hazırlık yapıyor. 4 dilde hazırlanan davetiyeler Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani dahil 5 bin kişiye gönderildi. DTK Eşbaşkanı ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, terör hükümlüsü Abdullah Öcalan'ın Türkçe ve Kürtçe okunması beklenen mesajında sürecin devamı yönünde kararlılığını ortaya koyacağını söyledi.

BDP ve DTKdan Nevruz için büyük hazırlık

BDP ve DTK, Nevruz için seferber oldu. Doğu ve Güneydoğu'daki kutlamalar seçim faaliyetleri ile birlikte yürütülecek. Bu kapsamda bir çok merkezde görkemli kutlamalar yapılması planlandı, kutlamaların merkezi ise Diyarbakır olacak. Bu kapsamda BDP ve DTK tarafından, "Özgür önderlik özgür Kürdistan" sloganı ile kutlamalar gerçekleştirecek. Bu yılki kutlamalara dünyanın bir çok yerinden siyasi parti temsilcisi, parlamenter, diplomat, akademisyen, aktivist, yerli ve yabancı gazeteci davet edildi. Davetiyeler Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce basıldı. Davet edilenlerin sayısı ise 2 bin 109 kişi olarak açıklanırken bu sayının 5 bine çıkacağı belirtildi. Diyarbakır Nevruzuna Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'nin yanı sıra Irak, İran ve Suriye'deki önemli Kürt temsilciler davet edildi. Davete Barzani'nin henüz yanıt vermediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Dünyanın dört bir yanına davetiye

DTK ve BDP, Nevruz etkinliğini aynı zamanda, "Öcalan'a özgürlük" kampanyası ile eş zamanlı yürütecek. Bu kapsamda Avrupa'dan demokrat, liberal, muhafazakâr ve Yeşillerin yanı sıra Orta Afrika, Kolombiya, Kongo, Dominik, Haiti, Jamaika, Kenya, Yeni Zellanda, Namibya, İsrail ve Filipinler dahil birçok ülkede ulusal kurtuluş hareketleri, siyasi parti temsilcileri de Diyarbakır'a davet edildi.
"Bir yıllık süreci aktaracak"

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, bu yıl Diyarbakır'da yapılacak Nevruz etkinliğinin geçmiş yıllara oranla daha görkemli olacağını ve Öcalan'ın mesajının damgasını vuracağını söyledi. Öcalan'ın BDP ve DTK heyeti ile yaptığı son görüşmede, "Seçim sonrası farklı bir Türkiye olacak" sözüne dikkati çeken Tuğluk, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Mektubun gelmesi Nevroz'u farklı kılacak. Sayın Öcalan, 'yeni bir Türkiye olacak' dedi. Kararlılıkla sürece yönelik iradesini ortaya koyacak. Bu yılki mesajının bir önceki mesajı kadar etkili olacağını düşünüyorum. Yine barışçıl ve demokratik çözüme bir şans tanınacak. Bu çerçevede bir çağrı olacağını düşünüyorum. Daha çok beklentilerini ifade eden, bir yıllık sürecin değerlendirmesini içeren mektup olabilir. Hükümetin, devletin atması gereken adımların atılmamış olması sürecin tıkanmasına neden oldu. Bunun aşılması yönünde, en nihayetinde sürecin devam etmesi için fikirlerini ortaya koyacak diye düşünüyorum."