Siyaset Bedeli çocuklar ödüyor

Bedeli çocuklar ödüyor

21.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

25 ülkeden gelen çocuklarla Külliye’nin bahçesine çınar ağacı diken Erdoğan, “Çocukların o minicik yüreklerine sığdırdıklarını biz büyükler koskoca dünyaya sığdıramıyoruz” dedi

Bedeli çocuklar ödüyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 38. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Türkiye’ye gelen 25 ülkeden 300’ü aşkın çocukla dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Türk ve yabancı çocuklarla birlikte Külliye bahçesine ‘Medeniyet Çınarı’ adı verilen bir çınar ağacı dikti. Erdoğan, daha sonra dünyanın 6 nehrinden getirilen sularla, çınar ağacına can suyu verdi. Can suyunun Sudan’daki Nil, Türkiye’deki Dicle, ABD’deki Missisipi, Japonya’daki Fuji, Hindistan’daki Ganj, Macaristan’daki Tuna nehirlerinden getirildiği öğrenildi.

Çocuklarla şarkı

Erdoğan’ın çocuklarla bir araya geleceği salonun rengarenk süslenmesi dikkati çekti. Sahnenin yan taraflarında ise Karagöz ve Hacivat modelleri yer aldı. Çocuklara, pamuk şeker ve şeker ikram edildi. Çocuklar, ellerindeki Türk bayrakları ve üzerinde Türk bayrağı olan balonlarla Erdoğan’ı bekledi. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte salona girerek çocukların arasında oturdu.Erdoğan yaptığı konuşmada, “Çocukların olmadığı bir dünyanın ne kadar kuru, ne kadar cansız, ne kadar anlamsız olacağını hayal bile edemiyorum. Siz çocuklar hesapsız, riyasız, yalansız sevginin adısınız. En saf, en temiz, en duru sevgiyi sizlerin gözlerinden, sizlerin o güzel yüzlerinden, minik ellerinden başka nerede bulabiliriz ki? Onun için her çocuk benim gözümde adeta çöldeki bir vaha gibi sevinç ve huzur kaynağıdır. Keşke dünya çocuklarını her birini ayrı ayrı kucaklayabilsem, o güzel ellerinden, masum gözlerinden öpebilsem. Bakınız bir şairimiz ne diyor: Hepiniz el ele bir halka yapsanız/ Rüyadan ve şarkından bir halka/ Ve almasanız kimseyi ortanıza/ Benden başka. Ben de işte bu şekilde çocukların rüyadan ve şarkıdan yaptıkları bir halkanın ortasında, onlarla beraber olmak, sohbet etmek, oyun oynamak, şarkı söylemek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Dünya herkese yeter’
5 tane torunu olduğunu belirten Erdoğan, “kendi torunlarımı kucakladığımda ne hissediyorsam inanın bana her çocuk için aynısını hissediyorum” dedi.

Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün maalesef bölgemiz başta olmak üzere dünyanı pek çok yerinde büyüklerin yol açtığı sorunların bedelini en çok çocuklar ödüyor. Dünyanın bir tarafındaki aç gözlü insanlar yüzünden dünyanın diğer tarafındaki çocuklar kıtlık ve yokluk içinde yaşıyor. En çok da çocuklarını adaletsizliğe maruz kalması kötüdür. Halbuki dünya herkese yetecek kadar büyüktür. Çocukların o minicik yüreklerine sığdırdıklarını biz büyükler koskoca dünyaya sığdıramıyoruz. Sizler hiç korkmayın sevgili çocuklar. Az önce ekranda izledik bomba yüklü uçakları. Çocukları korkutuyor muydu? Biz sizden korkmuyoruz diyorlardı. Bizim buralar diyordu. O inançlarını hiçbir zaman kaybetmiyorlardı, bombalar yağdığı halde. Dünyayı ne kadar karanlık kaplarsa kaplasın unutmayın, mutlaka arkasından güneş doğacak, gün aydınlanacaktır.

Haberin Devamı

Ağlayan çocuk Erdoğan’a sarıldı

Erdoğan, konuşması sonrasında sahnede eşi ve çocuklarla birlikte, Suriyeli çocukların dramını anlatan ‘Cennetin Çocukları’ şarkısını söyledi. Bu sırada bir çocuk ağlayarak Erdoğan’a sarıldı. Azeri Fadıma Sadıkova da ‘Benim bir şiirim var’ diyerek, Türkiye ve Azerbaycan dostluğunu anlatan bir şiir okudu. Kosova, Namibya, Moğolistan’dan gelen çocuklar gösteri yaptı.