Siyaset 'Bedelini fazlasıyla ödeyecekler'

'Bedelini fazlasıyla ödeyecekler'

11.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’nda TSK’ya ait helikopterin düşürülmesine ilişkin, “Bunun bedelini fazlasıyla ödeyecekler” dedi.

Bedelini fazlasıyla ödeyecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Selim Temurci’nin AK Parti İstanbul İl Başkanlığı görevinden istifa etmesinden sonra partisinin İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve partililer de katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanlığında devir teslim töreni yapıldığını hatırlatarak, görevi devralan Bayram Şenocak’ı kutladı ve görevi devreden Selim Temurci’ye partiye ve şehre yaptığı hizmetler için teşekkür etti. Erdoğan, konuşmasında Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında şimdiye kadar bin 141 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Az önce bir helikopterimiz de düşürüldü. Tabii ki bütün bunlar olacak. Bir savaşın içerisindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Dün, sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha edip yok etmiştik. Tabii bunlar, bunları çıldırtıyor. Biz tabii bunların bedelini bunlara çok daha ağır ödeteceğiz. Belki bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunun bedelini misliyle değil, katbekat fazlasıyla ödeyecekler” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu bir bayrak yarışı’

Türkiye’de değişim ve yenileşmenin öncülüğünü Ak Parti’nin yaptığını söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Başka partilerde bazıları sıkı sıkıya koltuklarına yapışabilirler ama Ak Parti’de öyle olmadı, öyle olmayacak çünkü bizim için siyaset ülkeye ve millete hizmet yolunda bir bayrak yarışıdır. Bu ekip çalışmasında günü geldiğinde her arkadaşımız, bayrağı yeni bir kardeşimize devrederek, kendisi farklı hizmet alanlarına yönelmekten asla imtina etmedi, etmeyecektir. Bu bir davadır dolayısıyla hizmet etmede alan çoktur. Bugün de İstanbul’da böyle bir bayrak değişimine şahit olduk. Kurulduğu günden bugüne kadar Ak Parti’nin İstanbul’daki başarısı için emek vermiş, ter dökmüş, her kademede görev almış, gönüllü olarak çalışmalara katılmış tüm kardeşlerime bugün tekrar şükranlarımı sunuyorum.”

‘Eksikler giderilir’

“1994’ten bu yana İstanbul’un sorunlarını çözmek için attığımız adımların önemini bugün karşımızda 15 milyonluk bu dev şehri gördüğümüzde çok daha iyi anlıyoruz. Eksikliklerimiz elbette vardır, ‘Her şey tamdır’ diyemem. Böyle bir iddiam da yok. Hatalarımız da olmuştur, ama milletimiz şundan emin olsun ki nasıl bu ülkeye karşı taammüden en küçük bir zarar verme düşüncemiz ve eylemimiz olamaz ise İstanbul’a karşı da aynı hissiyat içindeyiz. Hiç kimse merak etmesin, eksikler giderilir, hatalar düzeltilir, önemli olan bu hizmet heyecanını, samimiyetini, azmini, gayretini kaybetmemektir. 81 milyonun 15 milyonu burada. Öyleyse ben ana kademeden, kadın kollarımızdan, gençlik kollarımızdan çok yoğun bir çalışmayı artık bekliyorum. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız kapı kapı dolaşacağız. Yani bize durmak, dinlenmek yok. Çünkü İstanbul ne kadar üretirse Türkiye de o kadar çok üretir. İstanbul ne kadar çok büyürse Türkiye de o kadar çok büyür. İstanbul ne kadar çok kazanırsa Türkiye de o kadar çok kazanır.”

Haberin Devamı

‘Biz’ olmaya mecburuz’

“Bundan sonraki süreç, yaklaşık bir yıl sonra bir yerel seçim, ardından Kasım 2019 bir Parlamento ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ilgili seçim yapacağız. Güçlü olmamız için bir iki noktayı özellikle hatırlatmam lazım. Gerek gençlik gerek kadın kolları gerekse de ana kademe eğer biz kendi içimizde sadakat, teslimiyet bunları gerçekleştiremezsek arkadaşlar, bizim yolumuz açık değildir. Burada başarıyı asla beklemeyin, burada başarıyı asla beklemeyin. Her şeyden önce sadakat ve teslimiyet bu iş için aranan iki önemli hususiyettir, haslettir. Burada, bir başka önemli konu. O da hesabi mi olacağız, hasbi mi olacağız? Eğer hesabi olursak yandı keten helva... Bir yere gitmez. Hasbi olmaya mecburuz. Onun için de ‘Ben’ değil ‘Biz’ olmaya mecburuz.”

Haberin Devamı

‘El atmalarına izin vermeyeceğiz’

Konuşmasının devamında Nâzım Hikmet’in “Güneşi İçenlerin Türküsü” adlı şiiri okuyan Erdoğan, şunları kaydetti: “Kimsenin güneşin aydınlattığı vatan topraklarına el uzatmasına, yüreğimizi ateşe atma pahasına da olsa asla izin vermeyeceğiz. Her şehidimiz, her gazimiz ecdadımızdan aldığımız bu emaneti gelecek nesillere bırakma kararlılığımızın bir nişanesidir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyoruz.”

STK’lara yeni düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Odalar Birliği, Tabipler Birliği ve buna benzer kanunla kurulmuş sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili yeni bir hazırlık olduğunu da belirterek, “Bunlar yeni bir düzenlemeyle, yeni bir şekil alacak ve bundan sonraki süreçte öyle devam edecek. Yani, bu STK’lara oturanlar ilanihaye burada artık kalamayacaklar. Her düşünce grubu kendi STK’sını kurar, o STK’sıyla yola devam eder” dedi.