Siyaset Bedelli askerlik çıkacak mı?

Bedelli askerlik çıkacak mı?

20.04.2010 - 12:54 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan'ın sürpriz çıkışından sonra bedelli heyecanı tekrar başladı. Milli Savunma Bakanı'nın da Meclis'te sorular üzerine kapıyı kapatmaması tartışmayı alevledi. Ancak milliyet.com.tr'de devam eden anket, bedelli askerlik bekleyenler ile buna karşı olanların oranlarının şimdilik birbirine yakın olduğunu gösteriyor...

Bedelli askerlik çıkacak mı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bedelli askerlik konusuyla ilgili olarak sürpriz çıkışının ardından dün de Ak Parti grup toplantısında milletvekilleri Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’den bedelli askerliğin çıkarılmasını istedi.

Haberin Devamı

Taleplere kapıyı kapatmayan Gönül, “Söz Başbakan’da. O ne derse onu yaparız” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın önceki günkü bedelli askerlik taleplerinin yoğunluğuna ilişkin sorular üzerine, “Bakanımla ve Genelkurmay Başkanı ile konuyu tekrar müzakare edeceğim” demişti.

Basına “no comment”

Dün yapılan Ak Parti grup toplantısında milletvekilleri ve gazeteciler Gönül’e bedelli askerliği sordu. Bazı milletvekilleri Gönül’den bedelli askerlik uygulamasının yapılmasını istedi. Gönül de “Söz Başbakan’da. O ne derse onu yaparız” dedi.

Milliyet’in sorusu üzerine, Başbakan’ın bedelli askerlik konusuyla ilgili sözlerine yorum yapmak istemeyen Gönül, gülerek, “Görüşümü vermeyeceğim. Ben de Başbakan’ın sözlerini dinledim. Sayın Başbakan’ın konuştuğu yerde bizim konuşmamız olur mu? Yorum yok. No comment. Benimle görüşünce düşüncelerimi ona söylerim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan önceki gün, bedelli askerliğe ilişkin çok sayıda mail geldiğini böyleyen gazetecilere, “Gelen mailleri bir klasöre koysanız da bunu Silahlı Kuvvetler’e gönderseniz çok iyi olur. Ve Milli Savunma Bakanlığımıza. Milli Savunma Bakanımız ve Genelkurmay Başkanımız ile bu konuyu tekrar müzakere ederiz” demişti.