Siyaset Belediyenin önündeyiz ama hükümet çözmeli

Belediyenin önündeyiz ama hükümet çözmeli

07.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, çocukları PKK’nin elinde bulunduğu gerekçesiyle eylem yapan aileleri ziyaret etti. Ailelerin, CHP heyetine, “BDP’ye oy verdik o yüzden belediye önünde bekliyoruz. Ama bu işi hükümetin çözmesi gerekiyor” dediği belirtildi.

Belediyenin önündeyiz ama hükümet çözmeli

CHP heyeti ailelere, Kılıçdaroğlu’nun, “Anaların söylemlerine hiçbir zaman kulaklarımızı kapamadık. Sizleri dinlemeye geldik” mesajını iletti. Yüceer Milliyet’e şunları söyledi: “En başta sorunun çözümü için samimiyet olmalı. Siyaseti bırakıp bir an önce samimiyetle adım atılmalı. 18 yaş altı çocuklardan bahsediyoruz. Buradaki aileler ‘kaçırılma’ ifadesini özellikle kullanmıyorlar. Daha çok ‘kandırıldılar’, ‘heves ettiler’ diyorlar. Ama, neticede bunların tamamı çocuk. Hükümetin, partilerin, bütün tarafların bir araya gelmesi gerekiyor.”

Kışanak: Muhatabı ben değilim
CHP heyetiyle görüşen Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın ise “Eylemin muhatabı ben değilim. Ben burada belediye başkanıyım. Sorumlusu hükümet. Zaman zaman eylemlerine destek olmaya çalışıyorum” dediği bildirildi.