Siyaset ‘Ben zaten sokaklardayım’

‘Ben zaten sokaklardayım’

19.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP PM toplantısı öncesi konuşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan kalkmış, ‘sokaklara çıkarsanız şunu yaparım, bunu yaparım’ diyor. Ben zaten sokaklardayım. Ben senin gibi değilim ki. Ben vatandaştan biriyim. Sen bir kibir abidesisin” ifadelerini kullandı.

‘Ben zaten sokaklardayım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün CHP Parti Meclisi toplantısının açılışında konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmada, özetle şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

BORÇ İÇİNDE: Herkes borç batağında. Kredi kartlarına takla attırarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyor milyonlarca kişi. Devletin kendisi de borç batağında. Türkiye ekonomik bağımsızlığını büyük ölçüde yitirmiş, Londra’daki bir avuç tefeciye teslim edilmiş bir ekonomi var. Vatandaş borç içinde, devlet de borç içinde.

İHANET EDİYORLAR: Bir dönem geldiler, ‘Dolarları bozdurun, milli paramızı kullanalım, biz milliyetçiyiz’ dediler ve bir muhalefet partisi de bunlara her türlü desteği verdi, bir anlamda sarayın bekçiliği rolünü üstlendi. Kendi vatandaşına döviz endeksli tahvil çıkarıyorsun. Yabancıları için tahvil çıkarıyorsunuz döviz endeksli Türkiye vatandaşları için çıkarıyorsun oda döviz endeksli. Ama yabancılara verdiğiniz faiz daha yüksek. Garabete bakın. Bunlar kendi vatandaşlarına çalışmıyorlar. Kendi vatandaşına açıkça ihanet ediyorlar.

Haberin Devamı

VALLAHİ PES: Bütün bunları dış güçler mi yapıyor? Bu yöneticiler dış güçlerin emrinde mi? Ben size söyleyeyim; damat ve kayınpeder. Bütün bu sorunları bu topluma yaşatan bu iki kişi. Hanedan gibi ülkeyi yönetiyorlar. Saraydaki kibir abidesi diyor ki, ‘Biz çiftçiye traktör yetiştiremiyoruz’ diyor. Traktör satışları bir yıl önceye göre yüzde 62 düşmüş. Pes yani vallahi pes. Yalan üzerine devlet yönetilir mi?

KİBİR ABİDESİSİN: Erdoğan kalkmış, ‘Sokaklara çıkarsanız şunu yaparım, bunu yaparım’ diyor. Ya sevgili Erdoğan, ben zaten sokaklardayım. Ben senin gibi değilim ki. Ben vatandaştan biriyim. Sen bir kibir abidesisin. Ben sıradan vatandaşlardan birisiyim. Ben mütevazı bir evde otururum. Ama sen sarayda oturursun. Sen vatandaştan uzaksın. Sokağa çıkarım, vatandaşla tokalaşırım. Kahvede otururum. Kağıt da oynarım, tavla da oynarım. Ama sen 3 bin kişi olmadan sokağa çıkamazsın. Aramızdaki fark bu sevgili Erdoğan.

KİMSİN SEN: Sokağa çıkarsan, ‘Seni yaşatmam’ diyor beyefendi. Sen kimsin de benim yaşayıp yaşamadığıma karar vereceksin? Kimsin sen? Kibir abidesi. Kendini ne sanıyorsun sen? Çok güveniyorsan, benim adımı miting meydanlarında seslendiriyorsun. Gayet basit gelirsin dünya kadar televizyon kanalın var. ‘Ey Kılıçdaroğlu gel bakayım. Ben sana ders vereceğim’ de. Oturalım konuşalım bakalım. Kim haktan kim kibirden yana. Şöyle bir bakınca Türkiye’ye üzülüyorum. Halkından kopuk, kilosu 4 bin liralık çay içen, efuliler bilmem nelerle beslenen bir adam kalkacak bana ‘Sokağa çıkma’ diyecek. Ben onları içsem zaten sokağa çıkamam. Ben senin yaşamını asla ve asla kabul etmem. Kendime de halkıma da hakaret sayarım.

Haberin Devamı

CEVAP VERMEYECEĞİM: Sarayda oturmak, halktan kopmak ne demektir. Toplayacaksın milleti veryansın Kılıçdaroğlu. Ekonomiyi, işsizliği, asgari ücreti millet düşünmesin diye... Dilin şişecek kardeşim sana cevap vermeyeceğim. Sen ne dersen de ben bildiğim yolda gideceğim. Haktan, hukuktan, adaletten ve ekmekten yana olacağım.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen yemekli toplantıya, CHP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger de katıldı.

Haberin Devamı

2 bin 200 liranın altındaki asgari ücreti reddediyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “İşçilerin örgütlenmesini, bir güç olmasını, çalışmalarını, üretmelerini, kazanmalarını ve emeğinin karşılığını almalarını isteriz” dedi. CHP lideri, şöyle devam etti: “Asgari ücret konusunda komisyon bir çalışma yapıyor. Komisyonun nasıl bir karar vereceğini bilmiyorum ama ben bütçe görüşmeleri sırasında da açıkladım: CHP’li belediyelerin ve belediyeye bağlı şirketlerin tamamında 1 Ocak 2019’dan itibaren asgari ücret net 2 bin 200 TL olacak. Yeni bir belediyeyi kazanırsak ocak ile mart arasındaki farkı da işçilere ödeyeceğiz. Biz 2 bin 200 lira altındaki bir asgari ücreti kabul etmiyoruz.

‘Ayıptan kurtulmalıyız’

Anayasa’da işçilerin sendika kurma, sendikalara üye olma hakları var. Gelin görün ki Türkiye’de bunun tam tersi yaşanıyor. Flormar işçileri Kocaeli’de sendikalı oldukları için işlerine son verildi. Yani hak aradıkları için işlerine son verildi. Buradan Flormar’ın yöneticilerine seslenmek istiyoruz. Şirketin ana merkezinin bulunduğu ülkede bütün işçiler sendikalı, sanki Türkiye sömürge ülkesi, burada işçiler sendikasız olacak. Sendikalaşmanın olduğu yerde kayıt dışı çalışma olmaz. Hâlâ binlerce işçi, taşeron işçisi olarak çalışıyor. Bunların tamamının kadroya alınması lazım. Türkiye’nin bu ayıptan kurtulması lazım. 21. yüzyılda Türkiye çağdaş köleler istihdam eden bir devlet olmamalıdır. Herkesin sendikası, herkesin işi, herkesin aşı ve herkesin hak arama talebi teslim edilmelidir.”