Siyaset Beşir Atalay muhalefeti topa tuttu

Beşir Atalay muhalefeti topa tuttu

10.12.2014 - 10:30 | Son Güncellenme:

Beşir Atalay, Osmanlıca eğitimini ortaçağa dönüş olarak yorumlayan CHP’ye ateş püskürdü: “Bu kadar cehalet olmaz. Bundan utanıyorum”

Beşir Atalay muhalefeti topa tuttu

Gazeteciler gündeme dair açıklamalarda bulunan Atalay, HDP lideri Demirtaş’ın güvenlik paketi kabul edilirse sokağa çıkıp kıyameti koparacakları şeklindeki sözlerini topa tuttu. Beşir Atalay, “Demokrasilerde bu süreçler bellidir. HDP TBMM’de grubu olan bir partidir. Bir yasa bir tasarı geliyorsa Meclis’e, muhalefetini yapar ve mücadelesini orada verir. Yasalarda bu imkanlar çok fazladır. Bunun yerine parlamentoyu bırakıp milleti sokağa çağırmak kabul edilemez” dedi.

CHP’YE SERT TEPKİ
CHP’lilerin Osmanlıca üzerinden yaptığı ’Ortaçağa dönüş’ yorumuna da sert tepki gösteren Atalay, “Bunu ortaçağa dönüş olarak yorumluyorlar. Başka ülkede bırakın bu insanların muhalefet partisi lideri olmasını, sokağa bile çıkamazlar. Aydın olamazlar. Bu kadar cehalet olmaz. Bundan utanıyorum. Osmanlıcanın Türkçe olduğunu da bilmezler. Sadece farklı alfabeyle yazılan Türkçedir. Bütün klasiklerimiz Osmanlıcadır. Kendimizi sadece cumhuriyet dönemi yazılmış eserlerle mi temsil ediyoruz. Şuanda bütün okunması tavsiye edilen eserler Osmanlıcadır. Çevrisi yapılmıştır, Bütün tarihimiz bizim Osmanlıcadır. 1. Meclis’in tutanakları Osmanlıcadır. Bu bir kültür meselesi, medeniyete bakış meselesidir” diye konuştu.

Yazarlar