Siyaset Beyannameye ‘Gezi’ rötuşu

Beyannameye ‘Gezi’ rötuşu

20.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti, 30 Mart yerel seçimleri sürecinde 2004 ve 2009’un aksine ilk kez bir yerel seçim beyannamesi hazırladı

Beyannameye ‘Gezi’ rötuşu

Beyannamede, Gezi olaylarının başlamasına neden olan yurttaşların yönetimde yer almaması konusuna özel önem verilmesi dikkat çekerken, “Bundan böyle yerel ölçekte yapılacak ve halkımızı ilgilendirecek konularda vatandaşlarımız ile istişare kanalları daha da genişletilecektir. Karar alma süreçlerine halkımızın daha geniş ve etkin şekilde katılımı ve yönetişim ilkeleri daha da güçlenecektir.
Sivil toplum ile diyalog ve katılım kanalları çeşitlendirilecek ve güçlendirilecektir” ifadesi yer aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün Ankara Spor Salonu’nda açıklanan Ak Parti yerel seçim beyannamesi, parti tarihinde ilk kez bir yerel seçim için hazırlanmış bir beyanname olması açısından dikkat çekti.
100 sayfalık ve “Büyük Medeniyet Yolunda İnsan Demokrasi Şehir” başlığı verilen beyanname “Katılımcı Belediyecilik”, “Kültürel Belediyecilik”, “Sosyal Belediyecilik”, “Çevre Dostu Belediyecilik” ve “Hizmet Belediyeciliği” adı altında 5 bölümden oluştu.

‘Opera binası’ sözü
Beyannamede, özetle “Göç olgusunun yasaklarla cebredici tedbirlerle önüne geçilemeyeceği aşikardır. Göç ancak taşranın güçlendirilmesi ile yani cezbedici tedbirlerle azaltılabilir. Mimari üsluplar şehirlerin belirgin tarihi kimliklerine göre uygulanacaktır. Mesela Selçuklu mimari üslubu Selçuklu şehirlerinde, Osmanlı mimari üslubu Osmanlı şehirlerinde teşvik edilecektir.
Büyük şehirlerimizde opera binaları yapılması sağlanacaktır. Yerel meclisler için aday listelerinde yer alacak her 3 adaydan biri kadın olacaktır. Gıda ve Kültür bakanlıkları çalışma ruhsatları vermektedir. Önümüzdeki dönemde merkezi kurumların ruhsat vermesi istisnai bir uygulama haline gelecek. Her alandaki ruhsatın belediyeler ve mahalli idareler tarafından verilmesi sağlanacaktır.

Haberin Devamı

Notlar...
‘Uzun adamı çok sevdik’

- Sanatçı Uğur Işılak, Ak Parti için yazdığı seçim şarkısını seslendirdi. Şarkı partililerin beğenisini topladı. Erdoğan, “Bu seçim şarkısı benim için süpriz oldu” dedi. Işılak, “Biz uzun adamı çok sevdik, Başbakanımızı çok sevdik” diye konuştu.
- Toplantı öncesi salon çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona gelen partililer polis ekipleri tarafından didik didik arandı. Partililerin yanında getirdikleri çakmak, kalem, parfüm, plastik su şişeleri gibi malzemeler polis tarafından alınarak kutulara konuldu. Polis tarafından yapılan detaylı aramanın ardından partililer salona giriş yaptı.

Rap ve Kürtçe
- Erdoğan, salona girmeden seçim için hazırlanan diğer şarkılar da seslendirildi. Bunlar arasında bir rap şarkı ile Türkçe ve Kürtçe sözleri olan bir şarkı dikkati çekti.