Siyaset Beyin fonksiyonları iyiye doğru gidiyor

Beyin fonksiyonları iyiye doğru gidiyor

23.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, beyin ana damarında tıkanıklık teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 7 gündür tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, ancak beyin fonksiyonlarının günbegün daha iyiye gittiğini söyledi.

Beyin fonksiyonları  iyiye doğru gidiyor

Prof. İbiş, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi bahçesinde gazetecilere, Baykal’ın son durumuna ilişkin bilgi verdi. “Deniz Bey’in şuuru kapalı, durum ciddi, yaşamsal bulguları normal ve iyiye gidiş sürecinin en önemli bulgularından biri de bu. Normal seyrini koruyor” ifadelerini kullanan İbiş, Baykal’ın genel durumunun normal ve stabil olduğunu söyledi. Nörolojik bulguların önemine işaret eden İbiş, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Beyin sapı refleksleri olumlu, beyin sapının oldukça korunmuş olduğunu gösteren bulgular bunlar. Beyin fonksiyonları günbegün daha iyiye gidiyor. Bu düşük hızda da olsa olumlu bulguları bize gösteriyor. Ağrılı uyaranlara kısmen de olsa cevap başladı. Bu, bizim için çok önemli. Beyin fonksiyonlarının geriye dönüşü bakımından önemli ancak beynin toparlanması süreç alır. Sabırla beklemek ve gözlemlemek lazım. Bunlar bizi gerçekten daha da umutlandıran bulgular ve güzel gelişmeler.”

Beyin daha rahatladı

Baykal’ın dün yapılan tomografisinde, öncekilere göre beynin daha da rahatlandığının, ödem çözülme sürecinin devam ettiğinin belirlendiğini aktaran İbiş, bunların yüz güldüren sonuçlar olduğunu vurguladı. Bundan sonraki süreçte bir operasyonun söz konusu olup almadığına ilişkin de İbiş, “Şu anda öyle bir cerrahi müdahale ve endikasyon yok ama önümüzdeki süreçlerle ilgili ne gibi gelişmeler olur onu da süreç içinde değerlendirmek gerekir. Kafatasının açılmış olan kısmının kapatılmasını dışarıda bırakacak olursak, yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bilinci kapalı

İbiş, “Baykal’ın bilincinin kapalı olduğu belirtiliyor. Uyandırıldığında bilinci açılıyor mu?” sorusuna da “Bilincinin kapalı olması uyutulma işlemiyle ilgili değil. Şu anda kendi fizyolojik yapısı olarak bilinci kapalı. Dolayısıyla uyutma işlemi zaman zaman yapılmakta, bu da beyin fonksiyonlarını minimuma indirip yorulmasını önlemek ve daha rahatlamasını, kendisini toparlamasını sağlamak için ama bilinci kapalı” yanıtını verdi.